"2020 damızlık sığır yetiştiricileri için umut vaat ediyor!"

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, hayvan ithalatının kısıtlandırılması ve dişi hayvan kesiminin önüne geçilmesi açısından 2020 yılının umut vaat edici olduğunu söyledi.

TARIM 07.01.2020, 12:56 07.01.2020, 14:28
"2020 damızlık sığır yetiştiricileri için umut vaat ediyor!"

Süt üreticilerinin 2019 yılını değerlendiren ve sektörün 2020 yılı beklentilerini aktaran Özcan, 2019'un ilk çeyreğinde yem fiyatları ve diğer girdi maliyetlerindeki artışına dikkat çekti ve şu sözleri kaydetti:

"Bunların yanı sıra sektörümüzdeki belirsizlikler ve ülkemiz üzerinde oynan ekonomik oyunlar sonucu yaşanan fiyat istikrarsızlıkları nedeniyle üreticimiz maalesef dişi hayvanlarını kestirerek işletmesini ayakta tutmaya çalıştı. Tedbir için alınan kararlardan sonra dişi hayvan kesiminin az da olsa önüne geçildi."

"3. Tarım ve Orman Şurası kararları uygulanmalı"

3. Tarım ve Orman Şurası'nda alınan kararların uygulanmasının sektör açısından ne derece mühim olduğunun altını çizen Özcan, şunları kaydetti:

"Hayvan ithalatın önüne geçilmesi ve dişi hayvan kesiminin engellenmesi noktasında 2020 yılından umutluyuz. Hayvancılıkta kendimize yeter hale geleceğimizi düşünmek bizleri heyecanlandırıyor. Cumhurbaşkanımız, 3. Tarım ve Orman Şurası'nda bu konuya özellikle işaret etti. İthalatın yapılmaması gerektiğini ithalatı önleyip kendimize yeter hale gelmeyi ve hatta ihracat yapan bir ülke olma yolunda adım atmamız gerektiğini söyledi. Biz yetiştiriciler için umut dolu bu sözler 2020 yılına daha aydınlık bakmamıza sebep oldu."

Yorumlar (0)