2 üniversite bitirip 4 dil bilen kadın çiftçilik yapıyor!

Bursa'da iki üniversite mezunu olan ve 4 dil bilen Zamira Ağalıgil çiftçilikle uğraşıyor. 

TARIM 03.07.2020, 14:35
2 üniversite bitirip 4 dil bilen kadın çiftçilik yapıyor!

Hem Rusya'da hem de Türkiye'de vatandaşlık sahibi olan Zamira Ağalıgil, Bursa'da çiftçilikle uğraşıyor.

Ağalıgil'in iki üniversite mezunu olduğu, 4 dil bildiğini ancak turizm mesleğiyle uğraşmaktan sıkıldığı için başka bir alana yöneldiği öğrenildi. 

Küçüklüğünden beri çiftçi olmayı hayal ettiğini belirten Ağalıgil, Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bulunan Orhaniye Mahallesi'ne geldiğini, burayı çocukluk dönemini geçirdiği köyüne benzettiğini ve kendi köyüne çok yakın bulduğunu söyledi.

Ağalıgil, burada çiftçilikle uğraşmaya yönelik bir karar aldığını kaydederek, Rusya'da Kafkaslar bölgesinde yaşadığını ve küçüklük döneminin geçtiği köyün 4 bin nüfusa sahip olduğunu ifade etti.

Çocukluğunda da aynen böyle bir hayata sahip olduğunu ve o hayata duyduğu hasretin kendisini bu noktaya getirdiğini aktaran Ağalıgil, küçükbaş hayvancılığı ileriye taşımayı hedeflediğini ve kendisi gibi hayallere sahip olan kişilere iş imkânı sunmayı istediğini belirtti.

Ağalıgil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den işlerinin gelişmesi adına yardım talep ettiğini belirterek, burada işlerini büyütmeyi ve iş vermeyi amaçladığını ekledi. 

Yorumlar (1)
Halil 3 yıl önce
Size nasıl yardım yapabilieim