'10 gün taze kalan' Nevşehir simidi coğrafi işaret aldı

Nevşehir'de fırın ustalarının nohut mayası kullanarak yaptığı Nevşehir simidine, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından (TÜRKPATENT) 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' verildi.

TARIM 15.12.2020, 00:56 15.12.2020, 01:08
'10 gün taze kalan' Nevşehir simidi coğrafi işaret aldı

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NEVESOB) Başkanı Mehmet Pınarbaşı, konuya ilişkin gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, şehre özgü değerlerden Nevşehir simidinin tescillenmesi için yaptıkları başvurunun olumlu neticelendiğini, aldıkları Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'nin hayırlı olmasını diledi.



10 gün boyunca taze kalıyor

Söz konusu tescilin, ürünün gelecek nesillere aktarılmasına da katkı sunacağına inandığını vurgulayan Mehmet Pınarbaşı, şu ifadeleri kullandı:

"Şehrimize özgü meşhur Nevşehir simidinin korunması, gelecek jenerasyonlara aktarılması ve pazar payının yükseltilmesi maksadıyla Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak Ahiler Kalkınma Ajansımızın teknik desteği ile temmuz ayında başlatmış olduğumuz faaliyetlerimiz hamdolsun ki olumlu sonuçlandı. 'Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' ile şehrimizin bir değerinin tescillenmesi gerçekleşmiş oldu. Ürünümüzün pazar payının yükseltilmesine yönelik faaliyetlerimiz sürecek."

Şehirde 1700'lü yıllardan bu yana yaygın olarak üretilen Nevşehir Simidi; nohut mayası, su ve un kullanılarak meydana getiriliyor. Dikdörtgeni andıran şekliyle dikkati çeken Nevşehir simidi, yaklaşık olarak 10 gün boyunca tazeliğini muhafaza etmesiyle tanınıyor.



Yorumlar (0)