Ziraat Türkiye Kupası'nda kura heyecanı

Son 8 takımın kaldığı Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final karşılaşmalarının belirleneceği kura çekiminin yapılacağı tarih netleşti, seribaşı takımlar açıklandı. İşte detaylar...

SPOR 23.01.2023, 10:26 Hakan Öksüz
Ziraat Türkiye Kupası'nda kura heyecanı

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu maçları oynandı. Karşılaşmalarda rakiplerini eleyen takımlar son 8 arasına kaldı. Trabzonspor, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ile Sivasspor seribaşı oldu. Seribaşı takımlar çeyrek finalde Galatasaray, Gaziantep FK, Yukatel Kayserispor ve MKE Ankaragücü ile eşleşecek.

Kura çekimi yarın saat 14.00'te

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), çeyrek ve yarı final kuralarına ilişkin duyuruda bulundu. Turkuvaz Medya'nın ev sahipliğinde yapılacak kura çekiminin, yarın saat 14.00'te gerçekleştirileceği kaydedildi. Kura çekiminde kulüp temsilcilerinin yanı sıra TFF yetkililerinin de yer alacağı belirtildi.

Yarı final maçları çift eleme usulüne göre oynanacak

Aktarılan bilgilere göre çeyrek final maçları, önceki turlara benzer şekilde tek maç eleme sistemine göre yapılacak. Yarı final maçları ise çift maç eleme usulüne göre oynanacak. 

28 Şubat'ta başlayacak çeyrek final karşılaşmaları, 1 ve 2 Mart'ta oynanacak maçlarla sona erecek. Yarı final maçlarında ise ilk karşılaşmalar 4, 5 ya da 6 Nisan'da oynanacak. Rövanş müsabakaları ise 25, 26 ya da 27 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Yorumlar (0)