"Yüzde yüz verilmeyen bir penaltımız var"

BtcTurk Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Galatasaray maçı sonrası ''Yüzde yüz verilmeyen bir penaltımız var, karşı taraf olsa verilir miydi? VAR'a neden gidilmiyor." açıklamasını yaptı.

SPOR 17.02.2020, 09:19
"Yüzde yüz verilmeyen bir penaltımız var"

Türk Telekom Stadı'nda yapılan maçtan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adil Gevrek, takımlarının Galatasaray karşısında iyi mücadele ettiğini kaydetti.

"Yenildik ama iyi futbol oynadık"

Başkan Gevrek, "Yenildik ama iyi futbol oynadık. Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Takımın oyunundan mutlu ve memnunum. İnşallah bunu devam ettiririz. Bir düşüşümüz vardı ama bugün futbolcularım gereken mücadeleyi verdi." ifadelerini kullandı.

"Bifouma'nın penaltısı ofsayt ise doğrudur"

Müsabakada ilk yarının son anlarında Galatasaray ceza sahası içinde Jean Michael Seri'nin içinde yer aldığı pozisyonun penaltı olduğunu öne süren Adil Gevrek, "Bifouma'nın penaltısı ofsayt ise doğrudur. Zaten ofsayt pozisyonlarında hata yapılmıyor. İlk yarı Galatasaray'ın kullandığı penaltıdan sonra 45. dakikada bir pozisyon var. VAR'a gidilmedi. O pozisyon mutlaka tartışılır. Gördüğüm kadarıyla penaltıydı. Bunun benzerleri bizim aleyhimize verildi." diye konuştu.

"İlk yarıda hatalardan canımız çok yandı"

Kulüp yetkililerinin maçın hakemi Alper Ulusoy ile pozisyonu görüştüğünü kaydederek Adil Gevrek, "Maçın hakemiyle arkadaşlarım görüşmüş. Kendisi, 'Beni VAR'a çağırmadılar. Uyarmadıkları için ilk yarıyı bitirdim.' demiş. Orta hakemin görmesi zor olabilir. Hakem hataları olacak ama VAR'ın bu konuda hata yapma lüksü yoktur. Bu konuda biraz daha dikkatli olunursa böyle hatalar bize denk gelmez. İlk yarıda hatalardan canımız çok yandı." değerlendirmesini yaptı.

"Ulusal medyada gündeme gelmiyor"

Anadolu takımlarının pozisyonlarının ulusal basında daha çok konuşulması gerektiğini aktaran sarı-siyahlı kulübün başkanı, "Ulusal medyada gündeme gelmiyor. Sadece büyük takımlar yok, Anadolu takımları da var. Verdiğimiz emeklere yazık. Bundan sonra önümüze bakacağız." diye konuştu.

Yorumlar (0)