Yusuf Yazıcı, Fransa'da büyük yankı uyandırdı!

Lille kulübünün Bordeaux'u 3-0 yenilgiye uğrattığı karşılaşmda 1 gol 2 asist yapan Yusuf Yazıcı hem hocasından hem de Fransız basınından büyük övgüler aldı.

SPOR 27.10.2019, 12:44 27.10.2019, 12:53
Yusuf Yazıcı, Fransa'da büyük yankı uyandırdı!

Yusuf Yazıcı, kulübü Lille'in Bordeaux karşısında almış 3-0'lık galibiyete 1 gol ve 2 asistle takımına katkı sağladı.

Genç futbolcunun karşılaşmayı kazandıran bu performansı Fransız basınında gündem oldu.

Fransa'nın ünlü spor yayıncılarından L'Equipe, Yusuf Yazıcı'ya 10 üzerinden 8 puan vererek, genç oyuncuyu 'Maçın Oyuncusu' ilan etti.

yusuf yazıcı ile ilgili görsel sonucu

Fransa'da yayın yapan 20 minutes gazetesi millî oyuncu için şu ifadelere yer verdi:

"Takımı için bir hata olmadığını gösterdi"

"1 gol ve 2 asist sahibi genç Türk beklentilere yanıt verdi. İdol olduğu Trabzonspor'dan geldikten sonra adapte olup olamayacağı sorgulanıyordu. Christophe Galtier'nin çarşamba günü Şampiyonlar Ligi maçında 3-4-3'e dönmesi her şeyi değiştirdi. Çünkü bu formasyon Yusuf'un parlamasını sağladı. İlk golünü attı, 2 de asist ekledi ve takımı için bir hata olmadığını gösterdi"

Lille Teknik Direktörü Christophe Galtier de sistem değişikliğinin Yusuf için nasıl bir etkisi olduğu hakkında yorum yaptı.

yusuf yazıcı ile ilgili görsel sonucu

Maç sonrasında düzenlemiş olduğu basın toplantısında "Henüz Yusuf'un gerçek değerini görmedik" sözlerine yer veren Galtier, genö oyuncu için şu cümleleri kullandı:

"İdmanlarda çok çalışıyor. Bu performansı sistemden mi kaynaklanıyor? Sistemden bağımsız olarak bundan da iyi oynayacak kapasitesi var"

Yusuf Yazıcı, Lille'de çıktığı 13 karşılaşmada 1 gol ve 3 asist ile oynadı.

Yorumlar (0)