Yusuf Yazıcı Avrupa yolcusu!

Trabzonspor'un genç yıldızı Yusuf Yazıcı, yeni sezon öncesi bordo-mavili takımdan ayrılma kararı verdi. Genç futbolcu, Fransa'nın Lille kulübüne transfer oluyor.

SPOR 14.07.2019, 15:28
Yusuf Yazıcı Avrupa yolcusu!

Trabzonspor'un genç yıldızı Yusuf Yazıcı, geleceğiyle ilgili kararını verdi. Sabah antrenmana katılan 22 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile görüşme gerçekleştirerek, takımdan ayrılmak istediğini belirtti ve transferi için onay istedi.  

Yaşanan bu gelişmenin ardından Fransız ekibi Lille, kulüpten transferi için onay isteyen Yusuf Yazıcı'yı almak için İstanbul'a özel uçak yolladı.

Yazıcı'yı alacak olan uçak, kulüplerin anlaşması halinde Fransa'ya gidecek.

Trabzonspor'a yapılan son teklif 15 milyon euro

Yusuf Yazıcı'nın transferi için görüşmelerine devam eden Lille kulübünün, Trabzonspor'a yaptığı son teklifin 15 milyon euro ve bir sonraki satışından yüzde 10 pay şeklinde olduğu bildirildi. 

Yusuf Yazıcı kimdir?

Yusuf Yazıcı, 4 Ocak 2008 tarihinde Trabzonspor takımının alt yapısında futbol kariyerine adım attı. Genç futbolcu, 21 Aralık 2015'te Trabzonspor takımı ile profesyonel futbol kariyerine başladı. 22 Aralık günü Gaziantepspor ile oynanan Türkiye Kupası F Grubu maçına ilk 11'de başladı. Böylece, Trabzonspor formasını ilk kez bir resmî maçta giymiş oldu. 

7 Şubat 2016 tarihinde Akhisar Belediyespor-Trabzonspor karşılaşmasının 77. dakikasında sakatlanan Musa Nizam'ın yerine oyuna giren Yazıcı, Süper Lig'deki ilk maçına çıktı.

Genç yıldız, 8 Mayıs 2016'da 6-0 sona eren Çaykur Rizespor- Trabzonspor karşılaşmasında kaydettiği 2 golle hem profesyonel kariyerindeki ilk gollerini attı hem de 2015-16 sezonunda Süper Lig'de gol atan en genç oyuncu oldu. 

Yorumlar (0)