Yunanistan’la PCR testi gerilimi sonrası Arda Turan konuştu

Yunanistan havalimanında yaşanan test skandalı sonrası ülkeye dönen sarı-kırmızılı ekibin kaptanı Arda Turan konuştu. İnsan haklarına aykırı bir tavırla karşılaştıklarını ifade eden Arda Turan, “Yardımcı olmaya çalışsak dahi kötü bir tavırla karşılaştık.” şeklinde konuştu.

SPOR 13.07.2021, 13:08 13.07.2021, 17:58
Yunanistan’la PCR testi gerilimi sonrası Arda Turan konuştu

Yunan yetkililerin Yunanistan’a Oympiakos ile özel maç yapmak amacıyla gündüz saatlerinde giden Galatasaray’ın PCR testlerini kabul etmeyip yeniden test yapmak istemesinin ardından ülkeye geri dönüş kararı alan Galatasaray gece yarısı İstanbul’a geldi.

"Olayları büyütme niyetinde değiliz"

Havalimanının çıkışında açıklamalar yapan Arda Turan, sağlık kurallarına dikkat ettiklerini ifade ederek, “Toplumun önündeki insanlar olduğumuzdan sağlık kurallarına nasıl dikkat ettiğimizi her seferinde ifade ediyoruz. Buna karşın hepimizin test sonuçları negatif olmasına karşın, insan haklarına aykırı kimi davranışlarla karşılaştık. Arkadaşlarımızın bazıları otobüsten geri döndü. Yunan yetkililere ne kadar yardımcı olmaya çalıştıysak da tavırları çok üzücü ama saygısızcaydı.

Takımımızın gördüğü muamele karşısında farklı bir şekilde davranması söz konusu değildi. Hocamız bütün sakinliğiyle yardımcı olmaya çalıştı ancak tam tersi yönde bir tavır ördük. Dostluk maçı gerçekten dostça olmalıydı ancak bu tavrı biz göremedik. Ülkemize gelmiş olan her misafire nasıl davranıyorsak, aynı şekilde davranacağız. Uluslararası ilişkilere yakışmayan durumlardı bunlar. Sayın Cumhurbaşkanımız, Spor ve Dışişleri Bakanımız ellerinden gelen yardımı yaptılar. Bizlere destek olan herkese ve tüm kulüplere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böyle olayları büyütme niyetinde değiliz." şeklinde konuştu.

“Tavırları hiç hoş değildi”

İki ülkenin arasında çeşitli anlaşmalar olduğunu vurgulayan Arda Turan, “Yunanistan ile ülkemiz arasındaki PCR testlerinin karşılıklı olarak kabul edildiğine dair anlaşmalarımız var. Kimilerimiz seçildi ve test yaptırmayı kabul etti. Fakat biz otobüse gitmemizin ardından yeniden çağrıldık ve orada görmüş olduğumuz tavırlar gerçekten hoş değildi. Bütün kafileye sabrı için teşekkürlerimi sunuyorum. Olympiakos yetkilileri de bizler için elinden geleni yaptılar ancak bazen iş kulüpleri de aşıyor. Sağlık olsun yapacak bir şey yok. Türkiye olarak biz kim gelirse gelsin onları en güzel şekilde ağırlayacağız. Hiç kimsenin sağlığına sıkıntı verecek bir tavrımız olmaz, olamaz da.” dedi.

Yorumlar (0)