Yüksek rakamlara transfer oldular, beklentileri karşılayamadılar!

Avrupa'da sezon öncesi yüksek rakamlarla transfer edilen oyuncular, istenilen performansı bir türlü yakalayamadı. İspanyol devi Real Madrid'in 100 milyon euroya renklerine bağladığı Eden Hazard, forma giydiği 11 maçta 1 gol kaydederken, 60 milyon euroya transfer edilen forvet Luka Jovic ise sadece 3 kez ilk 11'de forma giyebildi.

SPOR 14.11.2019, 15:20 12.01.2020, 18:07
Yüksek rakamlara transfer oldular, beklentileri karşılayamadılar!

Avrupa devlerine sezon öncesi yüksek rakamlara transferleri gerçekleşen oyunculardan bazıları, gösterdikleri performansla ne yazık ki istenileni karşılayamadılar.

Transferleriyle Avrupa’da en çok gündemde yer alıp, sahalarda adından söz ettiremeyen futbolcuların başında Eden Hazard, Luka Jovic, Eder Militao, Ferland Mendy, Nicolas Pepe, Malcom, Hirving Lozano, Moise Kean ve Ryan Sessegnon gibi isimler geliyor.

Eden Hazard beklentilerin altında kaldı

Geçtiğimiz sezonu kupasız kapatarak taraftarlarında hayal kırıklığı yaratan La Liga takıımı Real Madrid, transfer döneminde 307.5 milyon euro bonservis bedeliyle en fazla harcama yapan takım ünvanına sahip olurken, bu rakamdan aslan payını alan Eden Hazard beklentilere yanıt veremedi.

Büyük umutlarla 100 milyon euro gibi bir rakamla imza atan Belçikalı futbolcu Eden Hazard, bu sezon forma giydiği 11 karşılaşmada yalnızca 1 gol kaydetti. Yıldız futbolcu, geçtiğimiz sezon Chelsea'de görev aldığı 11 karşılaşmada 8 gol atmıştı.

Real Madrid'de Eder Militao ve Ferland Mendy şansı yakalayamıyor

Transfer döneminde en üst sırada yer alan Real Madrid, defans futbolcuları Eder Militao için 50 ve Ferland Mendy için de 48 milyon euro bonservis öderken, bu oyuncular sezonun ilk 12 haftalık bölümünde forma giymekte zorlandı.

Şampiyonlar Ligi’nde oynanan karşılaşmalarda birlikte bu sezon 16 resmî maçta mücadele eden Madrid takımında Militao 3, Mendy ise 5 kez ilk 11’de görev aldı.

İspanyol ekibinde bekleneni karşılayamayan bir diğer futbolcu ise Luka Jovic oldu. 21 yaşındaki gnç futbolcu, 60 milyon euro bedelle imza attığı Madrid ekibinde 3’ü ilk 11’de olmak üzere toplamda 11 karşılaşmada yalnızca 1 gol kaydetti.

Yıldız futbolcu, geçtiğimiz sezon oynadığı Eintracht Frankfurt’ta 48 karşılaşmada 27 gol kaydetti, kulübünün UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale çıkmasına büyük katkı sağlamıştı.

Arsenal, Pepe'den çıkış yakalamasını istiyor

Arsenal’in kulüp rekoru kırıp 80 milyon euroya transfer ettiği Nicolas Pepe, bir türlü çıkış yakalayamadı.

Fildişi Sahilli futbolcu, Arsenal'da 11 Premier Lig karşılaşmasında yalnızca 1 kez fileleri havalandırırken, 4 UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında da 2 gol kaydetti.

Fransa ekiplerinden Lille kulübünden transferi gerçekleşen genç sağ kanat oyuncusu, geçtiğimiz sezon forma giydiği 41 resmî karşılaşmada 23 kez gol attı.

Hirving Lozano

Serie A kulüplerinden Napoli, PSV'de oynayan Hirving Lozano’yu 38 milyon euroya renklerine bağlamasına rağmen, istediği verimi karşılayamadı.

PSV ile geçtiğimiz sezon forma giydiği ilk 12 karşılaşmada 9 gol kaydeden Meksikalı yıldız, Napoli'de 12 maçta sadece 2 kez fileleri havalandırdı.

Malcom 17 karşılaşmayı kaçırdı

Rus takımı Zenit’in tarihinde Hulk ve Axel Witsel ile beraber 40 milyon euro bedelle en pahalı transferlerinden birisi olarak yer alan Malcom, bu sezon yalnızca 62 dakika oynadı.

Barcelona’dan transferi gerçekleşen sağ kanat, kalçasındaki sakatlık sebebiyle 17 karşılaşmada forma giyemedi.

Ryan Sessegnon

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham, Fulham’da oynayan 19 yaşındaki Ryan Sessegnon’u 27 milyon euroya renklerine bağladı.

Geçtiğimiz sezon Fulham'da yıldızı parlayan İngiliz futbolcu, yeni kulübünde sakatlığı nedeniyle 14 maçta kadroda yer alamazken, toplamda sadece 15 dakika forma giyebildi.

Yorumlar (0)