Yılmaz Vural: Spor, salgına karşı en güçlü ilaç

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, koronavirüs salgınına karşı en güçlü ilacın spor olduğunu belirterek daha önce yakalandığı hastalığı nasıl atlattığını ve neler yaşadığını anlattı.

SPOR 08.04.2021, 17:10 09.04.2021, 16:34
Yılmaz Vural: Spor, salgına karşı en güçlü ilaç

Türk insanının başına buyruk olmayı sevdiğini ve kendisine zarar gelmeden bir şeyi öğrenemediğini kaydeden Yılmaz Vural, yöneticilerin sık sık uyardığı kurallara riayet etmeninde ne kadar önemli olduğundan bahsetti.

“Başımıza gelmeden öğrenemiyoruz”

Türkiye’de ne yazık ki insanların başına bir şey gelmeden sürekli hatırlatılan kuralları bir türlü öğrenemediklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, “Ülkemizi yönetenler sürekli, temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulması hususunda tavsiyelerde bulunuyor. Ancak ne maalesef ki ülkemizde başımıza bir şey gelmeden bunları öğrenemiyoruz. İnsanımızı kontrol etmek çok güç” dedi.

“10 gün entübe olmanın ne demek olduğunu iyi bilirim”

Daha önce koronavirüse iki kez yakalanarak 10 gün entübe durumda kalan Yılmaz Vural, "İnsanlarımız koronavirüs hastalığı konusunda beni örnek alabilirler. 10 gün etbüe kalmıssanız 10 gün hayatta olmamıssınız demektir. Eğer fiziken güçlü ve sağlıklı bireylerseniz, tedavilere cevap verebiliyorsanız kurtulabiliyorsunuz ama bunlar yoksa gitiniz demektir. Ben 10 gün entübe olduktan sonra kalktığımda gözlerim yerinden oynuyordu” diye konuştu.

“Salgına karşı spor çok önemli”

Hastalığa yakalandığı dönemde şiddetli kas ağrıları yaşadığını ifade eden Vural, hastalığı çabuk atlatmasında sporcu olmanın getirdiği şans olduğunu söyledi.

Vural, “İçki ve sigara kullanmadığım için bağışıklık sistemim iyi durumda. 24 saatte bir 1,5 saat fitness ile 6 kilometre yol yürüdüm. Çok şükür iyileştik şimdide takımın başındayız. Daha önce en azından çevremizde vaka yoktu. Şimdi ise en yakınlarımızı kaybediyor hatta cenazelerine mezarlarına bile gidemiyoruz. O yüzden el yıkamak, mesafeye dikkat etmek kurallara riayet göstermek bu kadar zor olmamalı. Salgına yakalandıktan sonra ciğerlerde iz kaldığı sık sık söyleniyor. İyileştikten sonra hastaneye gidip film çektirdim ve tertemiz çıkınca doktorlarda şaşırdı. Demek ki spor yapmamın sporcu olmanın faydaları bunlar. Artık ülkemizde spora yatırımlar ve ilgi daha fazla. Bu elbette sevindirici bir durum. O nedenle en büyük ilacın spor olduğunu söylemek lazım. Kim spor yaparsa o sağlıklı kalır” dedi.

Yorumlar (0)