Yasemin Adar Yiğit dünya şampiyonu

Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 76 kilogramda ülkemizi temsil eden Yasemin Adar Yiğit, altın madalyaya uzandı.

SPOR 14.09.2022, 21:52 18.09.2022, 12:03
Yasemin Adar Yiğit dünya şampiyonu

Başkent Belgrad'da düzenlenen organizasyonun beşinci gününde Yasemin Adar Yiğit, finalde Mısırlı rakibi Samar Hamza ile kozlarını paylaştı.

İkinci kez dünya şampiyonu

Stark Arena'da oynanan günün son karşılaşmasında rakibini 6-0 yenen milli sporcu, kariyerinde ikinci kez dünya şampiyonu olma başarısı gösterdi. Yasemin Adar Yiğit, Fransa'nın başkenti Paris'te 2017 yılında gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda da altın madalyaya uzanmıştı.

Dünya şampiyonu yegane Türk kadın güreşçi olan Yasemin, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da ikinci turda Kazakistanlı rakibi Gulmaral Yerkebayeva'yı 10-0'lık teknik üstünlükle, çeyrek final müsabakasında Japonyalı rakibi Yuka Kagami'yi 4-2, yarı finalde ise Ekvadorlu rakibi Genesis Reasco Valdez'i 4-3 mağlup etmişti.

İlklerin güreşçisi

Yasemin, bu sene Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de beşinci Avrupa şampiyonluğunu elde etmişti.

Tokyo Olimpiyatları'nda ise üçüncülük kürsüsünde kendisine yer bulan Yasemin, olimpiyatlarda madalya kazanmayı başaran ilk Türk kadın güreşçi olarak da tarihe adını yazdırmıştı.

Türkiye, Sırbistan'da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda beşinci gün sonunda üç altın ve üç bronz olmak kaydıyla toplam altı madalyaya kazandı.

Yorumlar (0)