Yabancı kuralında "8+4" geliyor!

Kulüpler Birliği Başkanı Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kuralı için "8+4" sistemini tavsiye ettiğini açıkladı. 

SPOR 03.07.2020, 11:06
Yabancı kuralında "8+4" geliyor!

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yabancı kuralı için sunduğu öneriyi duyurdu. 

Kulüpler Birliği Başkanı Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) "sahada 8 yabancı futbolcu, kenarda ise 4 yabancı futbolcunun" bulunduğu bir sistemi tavsiye ettiğini ve kulüplerden geri bildirim talep ettiğini bildirdi.

Konuya ilişkin henüz kesin bir karara ulaşılmadığını ifade eden Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) fikirlerinin bu yönde olduğunu anlattı. 

Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bir öneri paketine sahip olduğunu kaydederek, mevcut durumda 14 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalanabildiğini, federasyonun ise bunu 12 yabancı futbolcu ile kısıtlamayı istediğini söyledi.

İstanbul kulüplerinin bunun imkânsız olduğunu, sözleşme adedinin 14 olarak devam etmesi gerektiğini ilettiklerini kaydeden Sepil, federasyonun 2020-21 sezonunda 8 yabancı futbolcuya yer verilmesi, ilerleyen senelerde ise bu sayının 7 ve 6'ya düşürülmesi konusunda öneride bulunduğuna dikkat çekti. 

Sepil, altyapıdan futbolcu oynatılması hususunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından fazla önemsenmediğini aktararak, gelecek sezonla birlikte ilk 11'de altyapıdan en fazla 1 futbolcuya, diğer sezonda ise 2 futbolcuya yer verilmesi gibi bir fikre sahip olduklarını ifade etti. 

Bu konuyu değerlendireceklerini belirten Sepil, federasyona düşüncelerini ileteceklerini söyledi.  


 

Yorumlar (0)