Wimbledon'dan Rus ve Belaruslu tenisçilere geçit yok!

Tenis dünyasının bir numaralı organizasyonu olan Wimbledon, bu yıl kapılarını Rus ve Belaruslu tenisçilere kapatacak. İşte karardan etkilenecek tenisçiler...

SPOR 20.04.2022, 18:38 Hakan Öksüz
Wimbledon'dan Rus ve Belaruslu tenisçilere geçit yok!

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna'yı işgal girişimi devam ediyor. Savaşın Donbas bölgesinde şiddetlendiği, Rusya'nın burayı ele geçirmek için kuvvetinin büyük kısmını bölgeye konuşlandırdığı bilgisi geliyor. 

ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından Rusya'ya uygulanan yaptırımların kapsamı da genişletiliyor. İlk etapta Rus devletine uygulanan yaptırımlar, zaman içinde sanat ve spor dünyasına yöneltilmeye başlandı.

2022 Wimbledon'da mücadele edemeyecekler!

Yaptırımlar sonunda Rus ve Belaruslu tenisçilere de ulaştı. Bu ülkelerin sporcuları, tenis dünyasının en popüler turnuvası olan Wimbledon'da da mücadele edemeyecek. Açıklama, turnuvayı organize eden All England Lawn Tenis Kulübünden geldi. 

Açıklamada Rusya ve Belarus'un Ukrayna işgalini desteklediği, bu nedenle iki ülkenin tenisçilerinin de bu yıl düzenlenecek Wimbledon'da mücadele edemeyeceği aktarıldı.

27 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek turnuva, İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamaya göre turnuvanın başlangıç tarihine kadar Ukrayna'daki savaş sona ererse, karar yeniden görüşülecek. Bu durumda Rus ve Belaruslu tenisçiler Wimbledon'a katılabilecek.

Daniil Medvedev ve Aryna Sabalenka yok!

Bu karar hem erkekler hem de kadınlarda önemli teniçilerin saf dışı kalması anlamına geliyor. Erkeklerde dünyanın 2 numarası olan Daniil Medvedev ile kadınlarda 4'üncü sırada yer alan Aryna Sabalenka, Wimbledon hayallerini gelecek yıla ertelemek zorunda kalacak. 

Karar sonrası 2022 Wimbledon'da korta çıkamayacak diğer tenisçiler şunlar oldu:

  • Andrey Rublev (dünya 8 numarası), 
  • Karen Khachanov (26), 
  • Aslan Karatsev (30), 
  • Anastasia Pavlyuchenkova (15),
  • Victoria Azarenka (18),
  • Daria Kasatkina (26),
  • Veronika Kudermetova (29).
Yorumlar (0)