Wimbledon'da ilklerin finali: Şampiyon Kazak Rybakina!

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın tek kadınlar finalinde Tunuslu Ons Jabeur ile Kazak Elena Rybakina kozlarını paylaştı. Rakibini 2-1 yenen ve Wimbledon'da zafere uzanan Rybakina, bir grand slam turnuvasını kazanan ilk Kazak tenisçi oldu.

SPOR 09.07.2022, 18:46 Hakan Öksüz
Wimbledon'da ilklerin finali: Şampiyon Kazak Rybakina!

Tenis dünyasının en prestijli organizasyonu Wimbledon'da bu yılın tek kadınlar şampiyonu belli oldu. Final maçında 3 numaralı seribaşı Ons Jabeur ile 17 numaralı seribaşı Elena Rybakina karşı karşıya geldi. Londra'da gerçekleştirilen turnuvada ilk kez Afrikalı bir tenisçi (Tunuslu Jabeur) finale yükselmiş oldu.

İlk seti kazanan Tunuslu Ons Jabeur oldu

Kazak tenisçi Rybakina ile Tunuslu raket Jabeur'un karşılaşması, tenis tutkunları tarafından heyecanla takip edildi. Tunuslu Ons Jabeur maç genelinde sadece 6 basit hatayla oynadı. Klasmanda 17'nci sırada bulunan Elena Rybakina ise 17 defa basit hata yaptı. Mücadelenin ilk setini 6-3 kazanan Jabeur, rakibi karşısında 1-0 öne geçti.

Kazak Rybakina, ikinci sette küllerinden doğdu

Mücadeleyi bırakmayan Kazak Elena Rybakina, ikinci sette rakibinden daha iyi bir görüntü sergiledi. Rakibine 6-2 üstünlük kuran Rybakina, setlerde durumu 1-1'e getirdi. İkinci seti kazanmanın rahatlığıyla üçüncü sette özgüvenini yeniden kazanan Rybakina, rakibini 6-2 yendi ve maçta 2-1 galip geldi.

2 milyon sterlinlik ödülü cebine koydu!

Elena Rybakina'nın Wimbledon galibiyeti ile birlikte ilk kez bir Kazak tenisçi, grand slam turnuvası kazanma sevinci yaşamış oldu. Wimbledon'da zafere uzanan 23 yaşındaki Rybakina, kariyeri boyunca 3 defa şampiyonluk kazanmış oldu. Turnuvayı kazanan Kazak raket, 2 milyon sterlinlik ödülü de cebine koydu.

Yorumlar (0)