Weghorst'u savunan Paul Parker: Türkiye ligi mezarlık gibi

İngiliz futbolunun saygı duyulan isimlerinden bir olan Paul Parker, Beşiktaş'tan Manchester United'a transfer olan Wout Weghorst'u savundu. Henüz 3 maç oynayan Hollandalı golcüye süre verilmesi gerektiğini söyleyen Parker'ın, Türkiye ligi hakkında "mezarlık" yorumunu yapması tepki çekti.

SPOR 28.01.2023, 13:56 Hakan Öksüz
Weghorst'u savunan Paul Parker: Türkiye ligi mezarlık gibi

Hollandalı Wout Weghorst, Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla devlerin dikkatini çekti. Sezon başında İngiliz ekibi Burnley'den kiralık olarak Beşiktaş'ın kadrosuna dahil olan 30 yaşındaki santrafor, siyah beyazlı formayla çıktığı 18 maçta 9 kez fileleri sarstı. önceki haftalarda kiralık olarak Manchester United'a giden Weghorst, oynadığı 3 maçta 1 gol attı.

Weghorst'un performansı bazı Manchester United taraftarlarını memnun etmedi. Weghorst ile Ronaldo'yu kıyaslayan taraftarlara tepki, Manchester United'ın efsanelerinden Paul Parker'dan geldi. Manchester United, Chelsea ve Fulham gibi takımlarda top koşturan eski futbol yıldızı, Wout Weghorst'u savundu.

"Ronaldo hayranları ona çamur atıyor"

Henüz 3 maça çıkan Weghorst'u eleştirmek için çok erken olduğunu belirten Paul Parker, "Ona karşı acımasızca davranıyorlar. 3 maça çıkan birinden ne kadar performans bekliyorsunuz? Şu an onun çok baskı altında olduğunu hissedebiliyorum. Takımdan ayrılan Ronaldo ile kıyaslanıyor. Ronaldo kadar büyük bir futbolcu olmasa da takıma farklı şeyler vadediyor. Ronaldo hayranlarının ona bu şekilde çamur atması çok saçma." dedi.

"Türkiye ligi, Avrupa'nın Çin'i gibi bir şey"

Weghorst'un İngiliz ligine uyum sağlayabilmek için zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Parker, "Türkiye liginden geldi. Türkiye ligi, Avrupa'nın Çin'i gibi bir şey. Oyuncular oraya para kazanmak ve braz tatil yapmak için gidiyor. Adeta bir mezarlık ligi." yorumunda bulundu.

Türk futbolseverler tepki gösterdi

Eski İngiliz futbolcunun Türkiye futboluyla ilgili açıklaması, sosyal medyada yankı uyandırdı. Paul Parker'ın açıklamalarına tepki gösteren Türk futbolseverler, Avrupa'dan gelip Türkiye'de üstün performans sergileyen Drogba, Roberto Carlos, Sneijder ve Marek Hamsik gibi isimleri örnek gösterdi. Performansını artırıp Avrupa'ya dönen çok sayıda futbolcunun olduğu hatırlatıldı.

Yorumlar (0)