VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonuyuz

VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda yarışan Türkiye Özel Sporcular Kadın Milli Takımı, 32 puan alarak Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

SPOR 13.03.2021, 23:26 14.03.2021, 18:08
VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonuyuz

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Fransa'nın Nantes şehrinde düzenlenen şampiyonanın son gününde kadınlarda yüksek atlamada Fatma Damla Altın ve 200 metrede Muhsine Gezer gümüş madalya, erkeklerde ise 3 bin metrede Oğuz Türker bronz madalya kazandı.

Kadınlarda Avrupa şampiyonluğu

Bu netice ile ülkemiz, şampiyonayı 6 adet altın, 5 adet gümüş ve 2 adet bronz madalya olmak üzere toplamda 13 madalya ile tamamlamayı başardı.

Kadın Milli Takımı ise ulaştığı 32 puanla takım halinde Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Söz konusu şampiyonada Esra Bayrak ise en iyi kadın atlet olarak seçildi.

"6 kez İstiklal Marşı okuttuk"

Milli takımımızın kafile başkanı Ensar Kurt, gerçekleştirdiği açıklamada, şampiyonada 6 defa İstiklal Marşı'nı okutmanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek, "İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılında Fransa'da bunu gerçekleştirdik. Sporcularımız, madalyalarını kahraman vatan evlatlarına hediye ettiler ve onları asker selamı ile andılar. Sporcularımız 13 madalya elde ederek bir rekora da imza attılar. Bu büyük başarıya destek veren başka Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a, Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Spor Genel Müdürü Mehmet Baylan'a ve Spor Toto Başkanı Bünyamin Bozgeyik'e teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)