UNESCO onayladı… Geleneksel Türk okçuluğu, adını tarihe yazdırdı

Okçular Vakfı, yaptığı açıklama ile geleneksel Türk okçuluğunun UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Varlığı kategorisine kaydedildiğini duyurdu. 

SPOR 09.07.2022, 10:22 12.07.2022, 09:01
UNESCO onayladı… Geleneksel Türk okçuluğu, adını tarihe yazdırdı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Araştırma ve Eğitim Daire Başkanlığı ile uzun süredir bu konu üzerine çalışmalar yürüten Okçular Vakfı, müjdeli haberi paylaştı. Vakıftan yapılan açıklamada, geleneksel Türk okçuluğunun bu kategoriye Türkiye’nin 11’inci değeri olarak eklendiği vurgulandı. UNESCO’nun onayı ile birlikte geleneksel Türk okçuluğu, kendi branşında bu kategoriye giren ilk kültürel miras olmayı da başardı. 

Okçular Vakfı, Paris’te Türkiye’yi temsil edecek

‘Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi Taraf Devletler 9’uncu Genel Kurulu’ bu sene Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilecek. UNESCO’nun onayı ile birlikte bu genel kurulda Türkiye’yi Okçular Vakfı temsil edecek. Konuyla ilgili bir mesaj yayımlayan Okçular Vakfı, “UNESCO tarafından akreditasyonumuz onaylanmıştır. Ülkemizi böylesine büyük bir organizasyonda temsil edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

“Okçular Tekkesi’nin bugünkü temsilcileri olarak, her zaman daha ilerisini hedefliyoruz”

Paylaşılan mesajda, Okçular Vakfı’nın Türk gençliğine her alanda destek vermeye devam edeceği vurgulanarak, “Gençlerimize, ülke sporumuza ve kültürel miraslarımıza hizmet sunmaya devam edeceğiz. Barışın simgesi olan spor ile kültür birlikteliğinin en somut örnekleri arasında yer alan Okçular Tekkesi’nin bugünkü temsilcileri olarak, her zaman daha ilerisini hedefliyoruz” denildi. 

Yorumlar (0)