Umut Nayir'in filmleri aratmayacak hikâyesi!

Galatasaray karşısında atmış olduğu golle Beşiktaş'ı altın değerinde 3 puan sahibi yapan Umut Nayiroldukça ilgin bir hayat hikayesine sahip. Genç futbolcunun Beşiktaş'a transfer olma süreci filmleri aratmayacak cinsten...

SPOR 28.10.2019, 09:38 28.10.2019, 10:11
Umut Nayir'in filmleri aratmayacak hikâyesi!

Atmış olduğu golle Vodafone Park'ı adeta coşkuyla dolduran Umut Nayir, karşılaşma sonrasında Caner Erkin ile ilgili bir itirafta bulundu. Umut Nayir'in transfer hikayesi ve Caner Erkin detayını sizlerle paylaşacağız.

1993 yılında Kayseri'de dünyaya gelen Umut Nayir, Ankaragücü altyapısında futbol kariyerine başladı. Sonrasında Osmanlıspor, Yeni Malatyaspor, Göztepe ve Bursaspor takımlarında forma giyen Umut, bu sırada Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyor. Umut Nayir Beşiktaş'a transferi oldukça zor oldu. Osmanlıspor kendisi için yüksek bonservis bedeli talebinde bulundu. Hukuk öğrencisi olan Nayir, hakim olduğu alana giren bu konuyu incelemek istedi.

umut nayir ile ilgili görsel sonucu

Hürriyet'te yer alan habere göre; sözleşmesinin bitmesine 3 yıl kaldığı için FIFA kuralları gereği korunan dönem dışında kaldığını anlayan Nayir, sözleşmesini tek taraflı olarak feshedip Beşiktaş'a imza attı. Sonrasında Osmanlıspor, Beşiktaş'a dava açtı, Beşiktaş Ankara takımana cüzi bir rakam ödeyerek futbolcunun tüm haklarını aldı. Bu esnada Umut Nayir'in hukuk bilgisi ve süreci araştırarak verileri ortaya koyması en önemli dönüm noktası oldu.

Umut Nayir'in ilginç hikayesi! Hukuk fakültesi ve Beşiktaş...

Genç oyuncu o dönemler "Benim için istedikleri para piyasa fiyatından çok daha fazlaydı. Sözleşmemi feshederek risk aldığımın farkındaydım. Çünkü beni transfer edecek kulüp riske girmek istemezse kulüpsüz kalabilirdim." ifadelerine yer verdi.

umut nayir ile ilgili görsel sonucu

Umut Nayir, vermiş olduğu demeçte, "Okulu tamamen bırakmayı hiç düşündün mü? Şayet böyle bir şey düşündüysen ailenin tutumu nasıl oldu?" sorusuna, "Ankaragücü'ne ilk gittiğimde A2 takımda oynamıştım ve iyi bir sezon geçirmiştim. Sezonu gol kralı olarak tamamladım ama ailem o dönem bana sürekli okulumun daha önemli olduğunu söylüyordu. Tabii sonradan işler yolunda gittikçe odağım futbol oldu. Başlarda okul ön plandaydı ama sonradan ibreler değişti. Ama buna rağmen okulu bırakmayı asla düşünmedim. Böyle bir düşüncem olsa bile zaten ailem buna karşı çıkar." şeklinde yanıt verdi.

İlk defa Beşiktaş formasıyla 11'de sahada yer alan Umut Nayir, 69. dakikada Caner Erkin'in güzel ortasında meşin yuvarlağa kafa vuruşuyla golünü attı. Bu sezon Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşmasında gol atan Umut, ilk derbi golüne de imza atarken maçın ardından golün hikayesini aktardı.

umut nayir ile ilgili görsel sonucu

Karşılaşma sonrasında Umut, "Caner Abi'nin ortalarında birkaç kez arkaya hareketlenmiştim, sonra da onunla konuştuk, öne gel ön direğe keseceğim demişti. Gol olacağını hissettim diyemem ama golü attıktan sonra doğrudan Caner Abi'ye koştum." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)