Ümit Karan TFF’ye seslendi: Maçlar iftar saatine göre ayarlansın

Menemenspor çalıştırıcısı Ümit Karan, Ramazan’da birçok takımda olduğu gibi kendi takımında da oruçlu olan oyuncuların olduğunu ifade ederek TFF’ye maç saatlerinin akşam iftar sonrasına alınması gerektiği önerisinde bulundu.

SPOR 16.04.2021, 18:48 17.04.2021, 16:51
Ümit Karan TFF’ye seslendi: Maçlar iftar saatine göre ayarlansın

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig’de 31. haftada 18 Nisan 2021 Pazar günü oynanacak İstanbulspor karşılaşması için Menemenspor’lu futbolcular antrenmanlarını yaparak maç için hazırlıklarını sürdürdü. Futbolcular yaptıkları antrenmanda taktiksel organizasyonlar ve pas çalışması üzerinde durdu.

Takım Teknik direktörü Ümit Karan, antrenman sonrası açıklamalar yaparak, ligde son 4 haftada maçların zor geçeceğini ve play-off için mücadelesini sürdüren İstanbulspor’un takım olarak oynayan güçlü bir ekibe sahip olduğunu ifade etti.

Karan, açıklamasının devamında içerisinde bulunulan Ramazan ayının bütün Müslümanlara hayırlı olması temennilerini iletirken Ramazan ayında oruç tutan futbolcuların da düşünülerek maç organizasyonlarının yapılması gerektiğinin altını çizdi.

“Maçlar 20:30 ve 21:00’e alınmalı”

Karan, her takımda olduğu gibi kendilerinde de oruç tutan futbolcuların yer aldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Maçın olduğu gün oruçlu olan futbolcularımız var. Federasyon maçı akşam 7’ye değil 8 buçuk veya 9’a almalı.

“Oyuncularımız oruçlarını açtıktan sonra sahaya çıkabilir”

En azından böyle olursa oyuncularımız oruçlarını soyunma odasında açtıktan sonra sahaya çıkabilir. Akşam zaten maçlar ışıklandırma yapılarak oynanıyor.

Gündüz maçları saat 13:00’te çok fazla etkilenmeyebilir ancak akşam maçlarının oynanma saati 19:00. İftar vakti geldiğinde oraya hem takımlar hem de federasyon müdahalede bulunmalı.”

Yorumlar (0)