Ukraynalı voleybolcudan Türkiye’nin yardımlarına teşekkür

Ukraynalı voleybolcu Alesia Ryhkliuk, ülkesine Rusya’nın saldırılarına karşı Türkiye’den yapılan desteklere karşı minnettarlığını dile getirdi.

SPOR 28.02.2022, 16:35 01.03.2022, 09:08
Ukraynalı voleybolcudan Türkiye’nin yardımlarına teşekkür

Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi takımlarından Kuzeyboru Spor Kulübünün Ukraynalı voleybolcusu Alesia Ryhkliuk, ülkesine dair Rusya’nın saldırısı karşısında kahraman bir şekilde vatanını savunduğunun altını çizerek, “Türkiye’den yapılmış olan destekler için ülkemiz minnettar. Bu destekler Ukrayna’ya büyük bir güç sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Ryhkliuk, şu anda Ukrayna’da hiç kimsenin güvende olmadığını söyledi.

Ailesinin Ukrayna Kiev’de zor şartlar altında yaşadığını ifade eden Ryhkliuk, insanların bombalarla yaşamını yitirmesi kadar kötü bir şey olmadığını söyleyerek, “Ailem evimizin altında bulunan kendimizin oluşturmuş olduğu sığınakta kalıyor. Geceleyin nöbetleşerek uyumak durumunda kalıyorlar. Bombalamalar çok fazla olduğunda hiç uyku uyumuyorlarmış. Sığınaktan çıkmadan bütün içeceklerini ve yiyeceklerini orada tüketiyorlar. Kimi zaman telefonda konuşurken dahi seslerini duyuyorum ve onlar için korku duyuyorum. Rusya ordusu sivillere de saldırdığından yalnızca benim ailem değil, bütün sivil halk da korku içerisinde.” şeklinde konuştu.

Ryhkliuk, kendisinin Ukrayna’dan yüzlerce kilometre uzakta olsa dahi ülkesine destek verdiğini ve sürekli olarak dua ettiğini söyledi.

Rusya’nın saldırısının karşısında güçlü olan ülkelerin herhangi bir şey yapmadığını söyleyen Ryhkliuk, “Benim vatanım Ukrayna. Her zaman halkımla, ülkemle ve güvenlik güçlerimle gurur duydum. Devlet Başkanı Zelenskiy başta olmak üzere bütün yöneticilerimize şükranlarımızı borçluyuz. Bütün dünyada yalnızca sözlerle değil aksiyon alıp da bizlere destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“Günümüzde hala savaşları görmek çok üzüyor”

Ryhkliuk, kulübünün Eczacıbaşı Dynavit ile yapılmış olan maçının bütün gelirlerini Ukrayna için bağışlayacağını ve kulüp yönetiminin 150 bin TL açılan hesaplara aktararak Ukrayna’ya destek vereceğini söyledi.

Yalnızca maddi olarak değil, dualarla da Ukrayna halkına destek olanlara teşekkürlerini sunan Ryhkliuk, sözlerini şöyle tamamladı.

“Son karşılaşmama, kolumdaki ‘savaşa hayır’ yazılı kollukla çıktım”

21. yüzyılın dünyasında savaşları artık konuşmamamız gerekiyor. Günümüz dünyasında halihazırda savaşları görmek çok üzüyor. Bombalarla insanların yaşamını yitirmesi kadar kötü bir durum yok. Diplomatik şekillerde çözülemeyecek bir konu yok. Salonda Ukrayna bayrakları ile bana destek olanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Onları görünce çok duygulandım. Bu olayların olmasının ardından birçok insandan da destek mesajları aldım. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemize yapılan destekler için minnettarız ve bu destekler bizlere güç veriyor.”

Yorumlar (0)