Ukrayna’daki askeri müdahaleye yeşil sahalarda da tepki gösterildi

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı askeri müdahaleye dün gece oynanan Avrupa Kupası karşılaşmalarında da tepki gösterildi

SPOR 25.02.2022, 11:26 26.02.2022, 09:26
Ukrayna’daki askeri müdahaleye yeşil sahalarda da tepki gösterildi

Dün sabah saatlerinde Rusya’nın Ukrayna’nın Donbas bölgesine askeri müdahalede bulunmasının ardından pek çok kesimden olaya ilişkin değerlendirmeler ve eleştiriler gelmişti. Dün akşam oynana Avrupa Kupası karşılaşmalarında da Ukrayna’daki savaş yankı buldu. Futbolcu ve kulüpler “Savaşa Hayır” mesajlarına yer verdiler.

Birçok karşılaşmada tepki gösterildi

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi dünyanın dört bir yanından tepki çekmeye devam ediyor. Dün akşam oynan Avrupa karşılaşmalarında taraftarlar savaşı protesto ederken Ukrayna bayrakları ve atkıları sallayarak Ukrayna’ya destek verdiler. İtalya’da oynan Barcelona – Napoli karşılaşmasında da futbolcular sahaya Savaşa Hayır pankartlarıyla çıktılar. Sevilla ve Dinamo Zagreb’in karşı karşıya geldiği mücadelede ise tribünlerde Ukrayna’ya destek için gösteriler düzenlendi.

Milli futbolcu da destek verdi

Atlanta ve Olimpakos’un karşılaştığı mücadelede başarılı bir performans sergileyen Atalanta’nın Ukraynalı oyuncusu Ruslan Malinovskyi formasının altına giydiği atletin üzerine “Ukrayna’da savaşa hayır” mesajı ile yaşanan duruma dikkat çekti. Başarılı Milli futbolcumuz Melih Demiral de yaşanan olaylara kayıtsız kalmadı. Takım arkadaşına destek veren başarılı defans oyuncusu sosyal medya üzerinden paylaştığı bir fotoğrafını “savaşı durdur” etiketi ile takipçileriyle paylaştı. Bunun yanı sıra pek çok oyuncu de kulüp de Ukrayna’da yaşanan durumu sosyal medya hesapları üzerinden eleştirdiler.

Yorumlar (0)