Ukrayna ordusuna 'Mudryk' katkısı

Ukrayna Premier Ligi takımlarından Shakhtar Donetsk, Mudryk transferinden sağlanan gelirin 25 milyon dolarlık kısmının, Ukrayna ordusuna bağışladığını açıkladı.

SPOR 16.01.2023, 20:19 17.01.2023, 17:57
Ukrayna ordusuna 'Mudryk' katkısı

Shakhtar Donetsk Kulüp Başkanı Rinat Akhmetov, İngiltere takımlarından Chelsea'ye 100 milyon avro (2 milyar lira) bonservis bedeli karşılığında yollanan Mykhailo Mudryk'in transferinden sağlanan gelirin bir bölümünün, Rusya Federasyonu ile savaşta olan Ukrayna ordusuna bağışlanacağını duyurdu.

Akhmetov, "Bu yardım; Ukrayna'yı savunanlara, askerlere ve ailelerine verilecek. 25 milyon dolarlık yardım, sağlık ve ön tedavi harcamaları gibi giderlerde de kullanılacak." ifadelerine yer verdi.



En önemli genç yeteneklerden biri olarak gösteriliyor

Chelsea, Shakhtar Donetsk formasını terleten ve kanat mevkisinde oynayan 22 yaşındaki Ukraynalı futbolcuyla 8,5 senelik kontrat imzalandığını dün (15 Ocak) duyurmuştu. Avrupa futbolundaki en önemli genç yeteneklerden biri olarak gösterilen Mudryk, bu sezon Shakhtar Donetsk formasını giydiği 18 müsabakada 10 gol attı. Ukrayna Milli Takımı'nda sekiz karşılaşmada forma şansı bulan genç futbolcu, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ise altı mücadelede üç gol ve iki asist kaydetti.

Yorumlar (0)