Ukrayna Büyükelçisi’nden Fenerbahçe mesajı: Yanlış anlaşılmalar düzeltilir

Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçında tribünlerden yükselen ‘Putin’ tezahüratına ilişkin açıklamaları sebebiyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un tepkisine maruz kalan Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasily Bodnar, “Fenerbahçe önemli bir takımdır. Yanlış anlaşılmalar düzeltilir” dedi. 

SPOR 31.07.2022, 17:00
Ukrayna Büyükelçisi’nden Fenerbahçe mesajı: Yanlış anlaşılmalar düzeltilir

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda, kendi evinde Dinamo Kiev’i ağırlayan Fenerbahçe, rakibine 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Ancak maça damga vuran olay, Dinamo Kiev’in golü sonrası tribünlerden yükselen ‘Putin’ tezahüratı oldu. Dinamo Kievli oyuncuların gol sonrası aşırıya kaçan sevinçlerine tepki gösteren Fenerbahçeli taraftarlar, 20 saniye boyunca ‘Putin’ tezahüratı yaptıktan sonra, maçın son düdüğüne kadar bunu bir daha tekrarlamadı.

Ali Koç, Büyükelçi Bodnar’ı eleştirmiş ve özür dilemeye davet etmişti

Önceki gün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ‘Putin’ tezahüratına ilişkin Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasily Bodnar’ın uygun olmayan açıklamalar yaptığını dile getirerek, Fenerbahçe’den özür dilemesi gerektiğini vurguladı. Eleştiriler üzerine bir açıklama paylaşan Büyükelçi Bodnar, yanlış anlaşılmaları düzeltmek için diyalog halinde olduklarını belirtti. 

“Bu konuyu burada kapatıyoruz”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükelçi Bodnar, Ukrayna’da korkunç bir savaşın devam ettiğini hatırlatarak, “Putin katil, Rusya ise düşmandır. Türkiye, Ukrayna’nın dostudur. Futbol, büyük bir tutku, Fenerbahçe ise çok önemli bir takımdır. Yanlış anlaşılmalar düzeltilir. Bu amaçla diyaloğumuza devam ediyoruz. Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklama için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu konuyu burada kapatıyoruz ve Rus propagandasının daha fazla yayılmasına izin vermiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)