UEFA Uluslar Ligi ilk maçında Macaristan'a yenildik

A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi ilk maçında Macaristan'a 1-0 yenildi.

SPOR 04.09.2020, 01:29
UEFA Uluslar Ligi ilk maçında Macaristan'a yenildik

UEFA Uluslar Ligi B Ligi-3. grubunda Türkiye ilk maçta Macaristan ile karşılaştı.

Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada A Milliler, 80 dakikada Dominik Szoboszlai'nin golüyle 1-0 yenilerek turnuvaya mağlubiyet ile başladı.

Mert Hakan Yandaş, ilk defa milli formayı giydi

Ay-yıldızlı ekibimizde ilk defa milli takıma davet edilen Mert Hakan Yandaş, ilk 11'de forma giyme şansı buldu. Süper Lig'de geçtiğimiz sezon Demir Grup Sivasspor formasını giyen Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç, ilk defa ay-yıldızlı formayla Sivas'ta sahaya çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da tribündeydi

Türkiye-Macaristan karşılaşmasını bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu da tribünden izledi. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri de maçı takip etti.

A Milli takımımız ilk defa Sivas'ta

Öte yandan Ay-yıldızlı ekibimiz ilk defa Sivas'ta bir müsabakaya çıktı.

TFF tarafından yayınlanan Türkiye-Macaristan maç kitabına göre, A Milli Futbol Takımı'na daha önce Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Trabzon, Adana, Denizli, Samsun, Kocaeli, Gaziantep, Manisa, Kayseri, Konya, Mersin, Rize, Eskişehir ve Alanya ev sahipliği yapmıştı.

Karşılaşmanın gerçekleştiği Yeni 4 Eylül Stadı Ağustos 2016'da hizmete açıldı. Sivasspor'un evindeki maçlarda oynadığı 27 bin 532 kişilik stadyum, 2018-19 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası finaline de ev sahipliği yapmıştı.

Şenol Güneş, A Milli Futbol Takımı'yla 63. maçında

Deneyimli teknik isim Şenol Güneş, Macaristan karşılaşmasında A Milli Futbol Takımı'nın başında 63. maçına çıktı.

Ay-yıldızlı ekibimiz, milli takımın başında Güneş yönetiminde gerçekleştirilen 62 maçta 32 galibiyet elde etti, 15 kez mağlup oldu, 15 kez ise berabere kaldı. Türkiye, Güneş'in yönetimindeki maçlarda 94 gol kaydetti, kalesinde ise 54 gol gördü.

Yorumlar (0)