UEFA'nın 'men' uyarısı korkutmadı: Avrupa Süper Ligi 'resmen' kuruldu

Avrupa'nın önde gelen kulüpleri, Avrupa Süper Ligi'nin kurulduğunu resmen açıkladı. İlk başkan olarak ise, Real Madrid Başkanı Perez belirlendi. Kulüpler Birliği Vakfı, Avrupa Süper Ligi'nin Avrupa futbolunun birliğine darbe vuracağını işaret ederek, UEFA'ya destek verdi.

SPOR 19.04.2021, 01:58 19.04.2021, 18:22
UEFA'nın 'men' uyarısı korkutmadı: Avrupa Süper Ligi 'resmen' kuruldu

Arsenal, Atletico Madrid, Barcelona, Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Milan, Real Madrid ve Tottenham; Avrupa Süper Ligi'ne katıldıklarını resmen açıkladı. 

Başkan Perez

Avrupa Süper Ligi'nin başkanı, Real Madrid Başkanı Florentino Perez oldu. 

Türkiye'den ilk tepki Kulüpler Birliği'nden

Kulüpler Birliği Vakfı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden İngilizce olarak gerçekleştirilen açıklamada, "Kulüpler Birliği Vakfı, son zamanlarda gelişen olaylar hakkında derin endişeye sahiptir. Sözde 'Avrupa Süper Ligi', Avrupa futbolunun bütünleşmiş haline düzeltilemez bir darbe vuracaktır. Futbol ailesinin bütün paydaşları için iş birliği ve dayanışmaya her zamankinden çok daha fazla gereksinim duyulan bir dönemde, bazı futbol kulüplerinin kendi menfaatlerini Avrupa futbolunun ortak çıkarının önünde gören ayrılık planlarını şiddetle kınıyoruz.

Türk Kulüpler Birliği Vakfı, Avrupa'nın sportif değerini yaşatmak için UEFA'nın yanında konumlanmakta ve tüm paydaşları futbolun ruhunu ve kalbini yerle bir edecek bu talihsiz düşünceye karşı Avrupa futbolunu desteklemeye davet etmektedir." ifadelerine yer verildi.

UEFA 'men' uyarısında bulunmuştu

Avrupa Süper Ligi projesine, UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, İspanya Futbol Federasyonu, İtalya Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, La Liga ve Serie A ortak bir bildiri yayımlayarak karşı durmuştu. Yapılan ortak açıklamada, Avrupa Süper Ligi'ne katılacak olan kulüplerin, UEFA ve FIFA organizasyonlarından men edileceği duyurulmuştu. 

Yorumlar (0)