UEFA ile Beşiktaş arasında yapılandırma anlaşması!

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), denk bütçe kriterlerine uymadığı tespit edilen Beşiktaş ile anlaşmaya varıldığını bildirdi. Başakşehir, Trabzonspor ve Fenerbahçe ile ilgili kararın da verildiği kaydedildi. İşte detaylar...

SPOR 02.09.2022, 21:11 03.09.2022, 16:43 Hakan Öksüz
UEFA ile Beşiktaş arasında yapılandırma anlaşması!

Finansal fair play kurallarını önemseyen UEFA, güvenilir b ahis siteleri, daha adil bir rekabet ortamının oluşması için kulüplerin yaptıkları harcamaları gözden geçiriyor. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulundan (CFCB), denk bütçe kriterlerine uymadığı tespit edilen 8 kulüp ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmanın sağlandığını bildirdi. 

Beşiktaş'ın yer aldığı listedeki diğer kulüplerin; İtalya'dan Juventus, Milan, Inter ve Roma; Fransa'dan PSG, Monaco ve Olimpik Marsilya olduğu kaydedildi. Bu kulüplerin son 5 yıl içindeki bütçelerinin incelendiğini aktaran UEFA, "Denk bütçe gereksinimlerini karşılayamayan kulüplerle yapılandırma anlaşmasına imza atıldı." açıklamasını yaptı. 

Kaç milyon avro ödenecek?

Bahsi geçen 8 kulübün tedbir konulan UEFA katılım gelirlerinin 172 milyon avro değerinde olduğu bildirildi. Toplam tutarın yüzde 15'lik kısmına denk gelen 26 milyon avronun ödenmesi ile ilgili kulüplerle anlaşmaya varıldığı kaydedildi. Kulüplerin imzaladığı yapılandırma sözleşmesinde bahsi geçen hedeflere uyulması durumunda 146 milyon avroluk kısmın da ödeneceği aktarıldı.

Beşiktaş'ın 4 milyon avroluk gelirine el konuldu

Beşiktaş'ın toplamda 4 milyon avroluk UEFA katılım gelirlerine tedbir konulan konulduğu belirtildi. 65 milyon avroluk gelirine tedbir konulan PSG'yi; 35 milyon avro ile Roma, 26 milyon avro ile Inter ve 23 milyon avro ile Juventus takip etti. Beşiktaş ile imzalanan yapılandırma anlaşmasının 3 yıllık olduğu kaydedildi. 

Başakşehir, Trabzonspor ve Fenerbahçe ile ilgili karar verildi

Türkiye'den Medipol Başakşehir ile Fransa'dan Lille takımlarının gözle listesinde yer aldığı hatırlatıldı. Bu iki kulübün anlaşmaya kısmen uyduğu, bu nedenle bu sezon için oyuncu tescil kısıtlamasına gidildiği belirtildi. Türkiye'den Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin kriterlere uyduğu, bu kulüplerin gelecek dönemlerde takip edileceği aktarıldı. Portekiz'in Porto kulübü ile Belçika'nın Anderlecht kulübüne 100'er bin avroluk para cezasının kesildiği ifade edildi.  

Yorumlar (0)