UEFA, Fenerbahçe'ye verilen cezayı duyurdu!

Dinamo Kiev ile oynanan ile Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe tribünlerinden Rusya lideri Putin lehine tezahüratların yükselmesi, spor kamuoyunun gündemine oturmuştu. UEFA, maçta yaşanan olaylarla ilgili Fenerbahçe'ye verilecek cezayı duyurdu.

SPOR 05.08.2022, 20:26 06.08.2022, 10:57 Hakan Öksüz
UEFA, Fenerbahçe'ye verilen cezayı duyurdu!

Ukrayna takımı Dinamo Kiev ile Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda eşleşen Fenerbahçe, iki maçta da beklemediği sonuçlar alarak elenmişti. Turun ilk maçında deplasmandan golsüz eşitlikle ayrılan sarı lacivertliler, 30 dakikalık uzatma bölümünün oynandığı rövanş karşılaşmasında 2-1 yenilmişti. 

Buyalski'nin gol sevinci, olayı başlattı!

Ülker Stadyumu'nda oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1 yenildiği maça damga vuran olay, sarı lacivertli bir grup taraftarın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine tezahürat yapması oldu. Dakikalar 57'yi gösterirken kaleci Altay Bayındır'ı avlayan ve takımını 1-0 öne geçiren Vitaliy Buyalski, sevincini Fenerbahçe taraftarlarına dönerek yaptı. Bunun üzerine bir grup taraftar, Ukrayna ile savaş halindeki Rusya'nın lideri Putin lehine sloganlar attı.

Avrupa spor basını: Skandal!

Sarı lacivertlilerin Putin ile ilgili tezahüratları, Avrupa basınında geniş yankı uyandırdı. Fenerbahçe taraftarlarının büyük bir skandala imza attığını kaydeden Avrupa spor basını, "Rezillikle dolu gece" yorumunda bulundu. Dinamo Kiev teknik direktörü Mircea Lucescu, maçın sonunda basın toplantısına katılmadı ve stadyumu terk etti.

Kısmi seyircisiz oynama ve para cezası verildi!

Taraftarların Putin lehine tezahüratlarda bulunması nedeniyle Fenerbahçe'ye ağır bir ceza verileceği iddia ediliyordu. Bu cezanın kapsamının, "Avrupa'dan men" olabileceği konuşuluyordu. UEFA, maçta yaşanan olaylara ilişkin merakla beklenen kararını duyurdu. Bir sonraki Avrupa kupası maçında Fenerbahçe'ye kısmi seyircisiz oynama cezasının verildiği, en az 5 bin koltuğun boş kalacağı belirtildi. Öte yandan sarı lacivertli kulübün, 50 bin euro para cezasına çarptırıldığı kaydedildi.ması gerektiğini bildiren uzmanlar, sıcak çarpması riskine karşı uyardı.

Yorumlar (0)