UEFA'dan üç Türk takımına ceza

UEFA, Sivasspor, Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye Avrupa kupalarındaki müsabakalarda meydana gelen hadiseler sebebiyle muhtelif cezalar verdi.

SPOR 30.03.2023, 21:00
UEFA'dan üç Türk takımına ceza

UEFA tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 16 Mart tarihinde oynanan Fenerbahçe ile Sevilla takımları arasındaki UEFA Avrupa Ligi müsabakasında, tribünlerdeki geçişlerin kapatılması ve sahaya yabancı madde atılmasından ötürü sarı-lacivertlilere toplam 44 bin avro para ve sıradaki UEFA karşılaşmasında kısmen seyircisiz oynama cezası verildiği belirtildi. Kısmen seyircisiz oynama cezasının 5 bin koltuğu kapsadığı öğrenildi. 



Bordo-mavililere 20 bin avro ceza

Basel ile Trabzonspor takımları arasında 23 Şubat tarihinde oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi maçında, taraftarlar tarafından tribünlerde havai fişek yakılması ve sahaya fırlatılması sebebiyle bordo-mavililere 20 bin avro para cezası verildi. 



Sivasspor'a bir maç ceza

UEFA, Avrupa Konferans Ligi'nde 16 Mart tarihinde oynanan Sivasspor-Fiorentina mücadelesindeki hadiseler sebebiyle ev sahibi takıma bir maç seyircisiz oynama, Sivassporlu futbolcu Hakan Arslan'a da başka bir oyuncuya saldırdığı gerekçesiyle üç UEFA karşılaşmasından men cezası verildi.

Disiplin Kurulu, AEK Larnaca, Partizan, Basel, PSV Eindhoven, Nantes ve Eintracht Frankfurt takımlarına da muhtelif cezalar verilmesi yönünde karara vardı. 

Yorumlar (0)