UEFA'dan format değişikliği

UEFA Uluslar Ligi ile Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri ve FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nin formatlarında birtakım değişikliklere gidildi.

SPOR 25.01.2023, 22:42
UEFA'dan format değişikliği

UEFA tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, İsviçre'nin Nyon şehrinde bir araya gelen UEFA İcra Kurulu, Eylül 2024 itibarıyla oynanacak olan erkek milli takım organizasyonlarının statülerinde küçük değişiklikler yapmaya karar verdi.

Buna göre, UEFA Uluslar Ligi'ne önümüzdeki mart ayında oynanacak yeni eleme turu dahil edilecek. Böylelikle kasım ayında tamamlanan grup aşaması ile yeni senenin haziran ayında oynanacak olan finaller arasında devamlılık sağlanacak.

A Ligi'nin grup birincileri ve ikincileri, çift karşılaşmalı eleme usulüne göre oynanacak çeyrek finallere iştirak edecek ve eşleşmelerin kazananları UEFA Uluslar Ligi Dörtlü Finali'ne adını yazdıracak. 

A Ligi'nin üçüncüleri ve B Ligi'nin ikincilerinin yanı sıra B Ligi'nin üçüncüleri ve C Ligi'nin ikincileri de çift karşılaşmalı eleme usulü doğrultusunda küme düşme-yükselme müsabakaları oynayacak.



Grup sayısı arttı


Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri ve FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki grup sayıları, 10'dan 12'ye çıkarılacak. Katılımcılar dörderli veyahut beşerli 12 gruba ayrılacak.

Takımların karşılıklı olarak oynayacağı deplasman-iç saha müsabakalarının akabinde gruplarda birinci olanlar, direkt olarak finallere yükselecek. İkinci sıradaki takımlar ise ya direkt olarak katılmaya hak kazanacak ya da play-off karşılaşmalarına çıkacak.

Beşli gruplarda bulunan ekipler, önümüzdeki mart ayında, UEFA Uluslar Ligi küme düşme-yükselme veyahut çeyrek final maçlarında mücadele edecek ekipler de haziran ayında elemelere başlıyor olacak. Dörtlü gruplarda bulunan takımlar ise elemelerdeki ilk müsabakalarını eylül ayında oynayacak.



UEFA'dan Rusya kararı

UEFA İcra Kurulu ayrıca Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya saldırısı evvelinde Kazan'da oynanması programlanan 2023 UEFA Süper Kupası'nın yerini de değiştirdi.

Söz konusu karşılaşmanın, 16 Ağustos 2023'te Yunanistan'ın başkenti Atina'da yer alan Georgios Karaiskakis Stadyumu'nda oynanmasında karar kılındı. 

Yorumlar (0)