UEFA'dan dört Türk takımına para cezası

Avrupa kupalarında ülkemizi temsil eden Başakşehir, Sivasspor, Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye UEFA'nın başlattığı disiplin tahkikatları neticesinde çeşitli para cezaları verildi.

SPOR 13.09.2022, 19:51
UEFA'dan dört Türk takımına para cezası

UEFA'nın CEDB (Denetim, Etik ve Disiplin Kurulu) toplantısında alınan tüm kararlar, UEFA'nın resmi internet adresinden duyuruldu.

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor'a ceza yağdı

Bu doğrultuda, sarı-lacivertlilere, Austria Wien'e misafir olduğu UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turu ilk müsabakasında, sahaya girme (10 bin avro) ve meşale yakma (54 bin 250 avro) suçlarından toplamda 64 bin 250 avro (1,2 milyon lira) tutarında para cezası verildi.

Bordo-mavililere, UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off turunda Danimarka takımı Kopenhag ile oynadığı iki maç için de ceza kesildi. Trabzonspor, evinde oynadığı karşılaşmada santranın geç yapılması (15 bin avro), sahaya madde atılması (35 bin avro), Danimarka'daki müsabakada ise meşale yakılması (2 bin 500 avro) ve sahaya girilmesi (5 bin 000 avro) sebebiyle toplamda 57 bin 500 avroluk (1 milyon lira) ceza aldı.

Sivasspor, Malmö'yü konuk ettiği UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turu rövanş karşılaşmasında meşale yakılması (1500 avro), santranın geç yapılması (15 bin avro) ve sahaya madde atılması (30 bin avro) nedeniyle toplamda 46 bin 500 avroluk (850 bin lira) cezaya çarptırıldı.

Başakşehir'e meşale cezası

Başakşehir'e ise Antwerp ile Belçika'da oynadığı UEFA Avrupa Konferans Ligi elemeleri play-off turu rövanş müsabakasında meşale yakıldığı gerekçesiyle 1.000 avroluk (18 bin lira) para cezası verildi.

Yorumlar (0)