UEFA Başkanı Ceferin: Kabul edilemez!

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, dün oynanan Bulgaristan - İngiltere maçında yaşanan olaylar üzerine bir açıklama yaptı. Ceferin, "Milliyetçiliğin yükselişi beraberinde kabul edilemez davranışlara yol açtı." dedi.

SPOR 15.10.2019, 21:36
UEFA Başkanı Ceferin: Kabul edilemez!

Sofya'da yapılan Bulgaristan - İngiltere maçına Bulgar tararftarların ırkçı ifadeleri damga vurdu. Irkçı tezahüratların kesilmesi için anons yapıldı ve maç tatil edilme noktasına geldi. 90 dakika 6-0 İngiltere galibiyetiyle noktalandı.

Bu bağlamda UEFA'dan Bulgaristan Futbol Federasyonu'na ağır bir ceza kararının iletileceği tahmin ediliyor.

"Kabul edilemez davranışlar"

Konu ile ilgili isim vermeden açıklamada bulunan Ceferin, "Milliyetçiliğin yükselişi beraberinde kabul edilemez davranışlara yol açtı." dedi.

"Bu illeti futboldan temizlemek istiyoruz"

Ceferin, "UEFA, Maçlarda ırkçılığın önüne geçmek adına Avrupa'da Irkçılığa Karşı Futbol (FARE) ile yakın ilişkiler içersinde. UEFA'nın yaptırımları maçlarımızda ırkçılığa karışanlara karşı uygulanır. UEFA, ırkçı davranıştan ötürü bir futbolcuya 10 maç men cezası veren tek kuruluştur. İnanın bana, UEFA bu illeti futboldan temizlemek için her şeyi yapmaktadır. Bu konudaki çabalarımız durmaksızın sürüyor ve her zaman için çözüm opsiyonlarımızı güçlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)