UEFA başkanı Ceferin'den İran'a tarihi karar geldi!

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, kadınların stada girip, girmemesi hakkında sert bir mektup yazdı.

SPOR 21.10.2019, 16:36 21.10.2019, 16:43
UEFA başkanı Ceferin'den İran'a tarihi karar geldi!

Kısa bir zaman önce, İran'ın Tahran şehrinde kadınların izlemesi yasak olan bir statta gizlice giren Sahar Khodayari tutuklanmış ve kaldırıldığı hastanede kendini yakmış ve hayata veda etmişti. Bu olayın ardından kadınların stadyumlara girmesi ve benzeri yasaklara dünyanın dört bir yanından tepki gelmiş ve protesto edilmişti.

Tüm bu yaşananların sonrasında UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, kısa bir zaman önce federasyonlara bir mektup yolladı. Yollamış olduğu mektubun ana teması İran'da yaşanan olaylardı.

iran kadınlar maç ile ilgili görsel sonucu

Ceferin, göndermiş olduğu mektupta "Hiçbir maç, turnuva ya da organizasyon; kadınların stadyumlarda yer almasına izin verilmeyen ülkelerde yapılmayacaklardır" ifadelerine yer verdi.

İspanya Futbol Federasyonu, yakın bir zamanda yılda 30 milyon euro kazanç elde edeceği anlaşmaya imza atmış ve 2020 yılının ardından yapılacak olan İspanya Süper Kupası karşılaşmalarının Orta Doğu ülkelerinde oynanmasına izin verilmişti. Ancak İran'da yaşananların sonrasında ve UEFA'nın bu açıklamasının ardından İspanya Futbol Federasyonu'nun nasıl bir karar vereceği merak ediliyor.

Yorumlar (0)