UEFA Avrupa Ligi'nde finale yükselen takım belli oldu

Avrupa Ligi'nde Yarı Final maçında Inter Shakhtar'ı 5-0 mağlup ederek finale yükseldi.

SPOR 18.08.2020, 00:46 18.08.2020, 00:50
UEFA Avrupa Ligi'nde finale yükselen takım belli oldu

UEFA Avrupa Ligi Yarı Final'inde Inter ve Shakhtar karşılaştı. Almanya Düssetdorf'taki mücadeleyi hakemler Pawel Sokolnicki, Szymon Marciniak ve Tomasz Listkiewicz yönetti.

Dengeli başlayan mücadelede karşılıklı ataklarla takımlar birbirlerinin kalesini yoklayarak, daha çok oyun orta alanda geçti.

Karşılaşmada 19. dakikada Barella'nın sağ kanattan ortası ve Lautaro Martinez'in kafa vuruşuyla birlikte top ağlara ulaştı.

Maçın sayılı tehlikeli ataklarından birinin golle sonuçlanmasının ardından ilk yarıda oyunun kalanı ise hareketsiz geçti.

Mücadelenin ilk yarısının topla oynama yüzdesi Shakhtar'den yanaydı ama skor tablosunda 1-0 Inter önde bitirdi.

İkinci yarıda İnter hız kesmedi

İkinci yarıya gelindiğinde Inter golü ararken, Shakhtar ise kalesine yüklenmeye başladı. Bu baskıyla 64. dakikaya gelindiğinde İtalya ekibi Danilo D'Ambrosio ile İtalya ekibi, skoru 2-0 yaptı

Inter farkı açıp biraz daha rahatladı ve golleri de arka arkaya kaydetti. Dakikalar 74'e gelindiğinde Lautaro Martinez ile birlikte 78. dakikada Romelu Lukaku ile Inter ağları sarsarak durumu 4-0 yaptı. İtalya ekibi hız kesmedi ve 83. dakikaya gelindiğinde Romelu Lukaku ile birlikte fark 5'e çıktı.

Yeni rakip Sevilla

UEFA Avrupa Ligi Yarı Finali'nde Shakhtar'ı 5-0'lık skorla mağlup olan Inter, finale rahat bir skorla çıktı.

Sevilla ile Inter finalde karşı karşıya gelecek. 21 Ağustos 2020 Cuma günü final mücadelesi Köln'de oynanacak.

Yorumlar (0)