UEFA Avrupa Ligi'nin yarı finalistleri belli oldu

Avrupa Ligi Çeyrek Final Turu'nda Sevilla ve Shakhtar Donetsk tur atladı.

SPOR 12.08.2020, 01:43
UEFA Avrupa Ligi'nin yarı finalistleri belli oldu

Avrupa Ligi Çeyrek Final Turu'nda Sevilla Donetsk-Basel ve Wolwerhampton-Sevilla maçlarının ardından yarı finalistler de belli olmuş oldu,

Shakhtar Donetsk-Basel

Veltins-Arena'da oynanan Shakhtar Donetsk-Basel karşılaşmasını İngiliz hakemler Stuart Burt, Michael Oliver ve Simon Bennent yönetti.

Hızlı bir şekilde karşılaşmaya başlayan Donestk, Marlos Bonfim'in asistiyle daha maçın ikinci dakikasında Junior Moraes ile öne geçti.

Ukrayna ekibi ilk yarıda 22. dakikada Marlos Bonfim'in ikinci asistinde bu kez de Taison ile farkı 2-0'a çıkardı. İlk yarıda başka gol olmadı.

İkinci yarıya gelindiğinde Basel oyunu dengelemek için çaba sarfetse de dakikalar 75'i gösterdiğinde Alan Patrick'in penaltı golüyle birlikte gol farkı 3 oldu.

Gol farkının 3'e çıkmasının ardından ataklarını arttıran Shakhtar, 88. dakikaya gelindiğinde ise Dodo'nun attığı golle durumu 4-0'a getirdi. Uzatmalarda 90+2'de Wolfswinkel, Basel'in tek golünü kaydetti ve mücadelede 4-1 sonlandı.

Bu sonuçla birlikte Shakhtar Donetsk yarı finale çıktı. Shahkhtar Donetsk 17 Ağustos Pazartesi UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak.

Sevilla son dakikalarda tur atladı

Gecenin bir diğer önemli maçı ise Wolverhampton-Sevilla karşılaşması MSV Arena'da oynandı. Mücadeleyi İtalyan hakemler Lorenzo Manganelli, Daniele Orsato ve Alessandro Giallatini yönetti.

Çekişmeli geçen maçta ilk yarının 13. dakikada Wolverhampton kazandığı penaltı ile büyük bir fırsat yakaladı. Topun başına penaltı için geçen Raul Jimenez ise eline geçen fırsatı değerlendiremedi.

Karşılıklı olarak ataklarla geçen mücadelede ilk devrede iki takım da istediği golü bulamadı.

İkinci yarının son dakikalarına kadar karşılaşmada gol sesi duyulmazken 88. dakikaya gelindiğinde Lucas Ocampos Ever Banega'nin asistinde ağları sarstı ve takımına da yarı final biletini getirdi.

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Sevilla'nın rakibi ise Manchester United oldu. Karşılaşma 16 Ağustos Pazar günü.

Bu sonuçlarla birlikte UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final Turu'nda Inter, Manchester United'dan sonra Shakhtar Donetsk ve Sevilla çıkmış oldu.

Yorumlar (0)