Tyson Fury'den bir galibiyet daha

Dünya Boks Konseyi (WBC) ağır sıklet kemerine sahip olan Büyük Britanyalı Tyson Fury, emeklilik kararından vazgeçti ve Derek Chisora ile karşılaştı. Rakibini 10 rauntta yenen Fury, maçında ardından Ukraynalı Oleksandr Usyk'e meydan okudu.

SPOR 04.12.2022, 10:27 05.12.2022, 09:23 Hakan Öksüz
Tyson Fury'den bir galibiyet daha

ABD'li Deontay Wilder ile yaptığı maçlarla son yıllarda boks dünyasının en çok konuşulan isimlerinden biri olan Büyük Britanyalı Tyson Fury, emekli olduğunu açıklamıştı. Profesyonel kariyerinde çıktığı maçlarda yenilgisi bulunmayan Fury, kararını değiştirerek boksa geri döndü. "Çingene Kralı" lakaplı Fury, unvanını korumak için ringe çıktı.

Londra'da büyük heyecan

Tyson Fury'ye ilk yenilgisini tattırmak isteyen Büyük Britanyalı 38 yaşındaki Derek Chisora, rakibinin elindeki kemerleri alacağını söylüyordu. İki boksör, başkent Londra'da bulunan Tottenham Hotspur Stadı'nda karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan maçı, 60 bin kişi stadyumdan takip etti.

Chisora yenildi

Yenilgisiz şampiyon Tyson Fury'nin karşısına çıkan Derek Chisora, 10 raunt boyunca ayakta kalmayı başardı. Maçın hakemi, Chisora'nın aldığı sert darbelerin ardından 10'uncu rauntta maçı bitirdi. Kariyerinde 46 maça çıkan Chisora, 13'üncü kez yenildi. Dünya Boks Konseyi (WBC) ağır sıklet kemerini koruyan 34 yaşındaki Tyson Fury, profesyonel kariyerindeki 33'üncü zaferine ulaştı.

Tek beraberliğini, Wilder karşısında almıştı

Kariyerinde mağlubiyeti bulunmayan Fury, tek beraberliğini ABD'li Deontay Wilder karşısında almıştı. Daha sonra güçlü Wilder ile iki kez karşılaşan Fury, bu maçları kazanarak mutlak üstünlüğünü kanıtlamıştı.

Fury, Usyk'e meydan okudu

Fury'yi yenebilecek boksörlerden biri olarak gösterilen Ukraynalı Oleksandr Usyk, maçı tribünden izledi. Ukraynalı boksör, İngiliz Anthony Joshua'yı yenerek Uluslararası Boks Federasyonu (IBF), Dünya Boks Birliği (WBA), Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) ve Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ağır sıklet kemerlerini kazanmıştı. Karşılaşmanın sonunda Usyk'e meydan okuyan Tyson Fury, boks tutkunlarını heyecanlandırdı. 

Yorumlar (0)