Twitch Türkiye'yi ciddiye almıyor mu?

Popüler canlı yayın uygulaması olan Twitch, Türkiye'deki kullanıcılarını gözardı mı ediyor? Türkiye'den yayın yapan içerik üreticileri hizmet alamıyor ve ciddiye alınmıyorlar.

SPOR 17.10.2019, 15:30 18.10.2019, 10:48
Twitch Türkiye'yi ciddiye almıyor mu?

İzleyicilerine kaliteli yayın sunmak isteyen streamerlar Twitch'ın bazı sorunları yüzünden bunu yapamıyorlar. Bir çok yayıncı bu durumdan şikayetçi, canlı yayında oyun izleme konusunda büyük ilgi çeken Twitch son yıllarda gelişen görüntü ve ses kalitesini özellikle Türkiye'den bağlanan yayıncılara sunamamasıyla tepkiler çekmeye başladı.

Yayın yapmak için yatırım yapan streamerlar donanımlarına verdikleri paranın geri dönüşümünü yaptıkları yayın kalitesiyle göstermek istiyorlar ancak Twitch'in bunu hala Türkiye'de sağlayamaması büyük bir haksızlık gibi gözüküyor. Türkiye'de yeterli bitrate verememesi, TR community ile iletişiminin olmaması, Türk serverı ve Türkiye ofisi olmaması gelen şikayetler arasında.

Bu güne kadar bu alanda tek el olma avantıjını elinde bulunduran Twitch artık Youtube, Facebook, Mixer gibi rakiplerinin güçlü bir şekilde sektöre girmesiyle eski gücünü kaybedebilir. En son Twitch yayıncısı Levo'nun banlanması sürecinde Twitch'in tek taraflı tavrı çoğu yayıncı ve izleyicinin tepkisini çekti. Bu olay sonunda çok büyük bir kitlesi olan Levo Twitch partnerliğini sonlandırarak Facebook Gaming'e geçti. Jahrein ve Can Sungur da yayın üzerinden birkaç kez Twitch'e iyileştirme yapması ve Tükiye'ye server açması konusunda çağrıda bulundular.

Çok ciddi kitlesi olan ve saatlerce yayın üreten streamerlar iyi teklifler gelmesi halinde diğer canlı yayın platformlarına geçebilir. Bir anda kendisine rakip olarak Microsoft, Facebook ve Google gibi çok kuvvetli şirketleri karşısında bulan Twitch'in geleceğinin nasıl olacağı şüphe uyandırıyor. Twitch'in Türkiye'yi bu şekilde gözardı etmesi durumunda diğer yayıncıların tepkisinin ne olacağını zaman gösterecek.

Yorumlar (1)
gorilaga 2 yıl önce
twitch böyle giderse yerini dlive,nimo tv gibi yayın platformlarına kaptırıcak ( türkiye için geçerli )