Türkiye’nin ilk olimpik velodromu 6 aya hazır!

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konya’da yaşama geçirilecek olan Türkiye’nin ilk olimpik velodrom projesi için hafriyat çalışmalarını sona erdiğini ve 6 ay içerisinde velodromun kullanım için hazır hale geleceğini kaydetti.

SPOR 09.02.2021, 18:11
Türkiye’nin ilk olimpik velodromu 6 aya hazır!

Konya Meram’da yapılacak olan uluslararası bisiklet yarışlarının gerçekleştirilebileceği Türkiye’nin ilk olimpik velodromu için hafriyat çalışmaları sona erdi.

“250 metre uzunluğunda olacak”

Velodromun tamamlanmasının ardından bisiklet sporuna ilişkin üst düzeydeki bir antrenman ve eğitim alanı konumuna gelmesi planlanıyor. Pistin ise 250 metre uzunluğunda olacağı ifade edildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, olimpik düzeyde ilk kapalı velodroma sene içerisinde kavuşulabileceğini ifade etti.

“14 gün 14 gece yarışların örneği ülkemizde olacak”

Bundan önce 1952 senesinde Konya ve Balıkesir’de olacak şekilde 2 velodrom yapıldığını fakat teknik yetersizlikler ve uluslararası standartların değişmesinden dolayı 70’lı yıllarda velodromların güncelliğini yitirdiğini söyleyen Küçükbakırcı Meram’a yapılacak olan velodrom için çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, Ağustos’ta tamamlanmasının ardından tıpkı Almanya’da olduğu gibi 14 gün ve 14 gece yarışlarının başka bir örneğinin ülkemizde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)