Türkiye’de bir ilk: Göztepe, İngiliz devinin sahibine satıldı!

Southampton isimli futbol kulübün de sahibi olan Sport Republic, Göztepe'nin yüzde 70 oranında hissesini satın aldı. Ankersen'in kurucu ortağı olduğu Sports Republic şirketi Göztepe Kulübü'nün yeni sahibi oldu.

SPOR 19.08.2022, 18:07
Türkiye’de bir ilk: Göztepe, İngiliz devinin sahibine satıldı!

Bu sezon Spor Toto 1. Lig’de yer alan Göztepe’nin devri resmen açıklandı. Sarı-kırmızılı kulüp, yaptığı açıklama ile hisse devir işlemlerinin tamamlandığı duyurdu. Böylece Sport Republic şirketi, İzmir ekibinin toplam yüzde 70 kadar hissesini satın aldı.

"Kalpler İzmir'de birlikte atıyor"

Sport Republic’in sahibi olduğu İngiltere Premier Lig ekibi Southampton, sosyal medyadan paylaşım yapan Göztepe'nin gönderisine 'hoş geldin' diye mesaj gönderdi.

Göztepe de mesaja karşılık Ada kulübüne, "Hoş bulduk. Kalpler İzmir'de birlikte atıyor" yanıtını gönderdi.

2021 yılında Southampton'ı da almışlardı

Sports Republic şirketi, 2021’de Premier Lig takımı Southampton'ı da satın almış ve sahibi olmuştu.

Rasmus Ankersen kimdir?

Midtjylland'da takım sorumlusu olarak Danimarka'da göreve getirilen ve takımının uluslararası başarı kazanmasını sağlayan 39 yaşındaki iş insanı, futbol kulübünü şampiyon yaparak, Avrupa arenasına kadar çıkardı. Daha sonra rotasını İngiltere'ye çeviren başarılı iş insanı Ankerse, ilk olarak Brendford'ta görev aldı. Brendford takımını yaklaşık 6 sene boyunca yöneten Ankersen sayesinde kulüp, 74 yıllık tarihinde ilk defa Premier Lig'e çıkmayı başardı. İngiltere'de 2021’de Sport Republic isimli spor fonunun kurucu ortaklarından da biri olan Ankersen, 2021 yılında Southampton futbol kulübünün de sahibi oldu.

Sakatlanınca futbol hayatı sona erdi

Futbolculuk geçmişi de olan Ankersen'in 18 yaşındayken Midtjylland forması ile çıktığı ilk maçta geçirdiği ciddi sakatlık sonrasında futbol hayatı kısa süre de sona erdi. Fakat futboldan bir türlü kopamayan Ankersen, Midtjylland takımında teknik adam olarak görev üstlenip, altyapı projeleri geliştirmiştir.

Başarılarıyla gündeme gelen Ankersen’ı tüm dünya tanıyor

Danimarka'da ‘Midtjylland efsanesini gün yüzüne çıkaran adam’ diye anılan Ankersen, genç yaşlarda olmasına rağmen futbola yaptığı yatırımlar ile adını tüm dünyaya duyurmayı başardı.

Yorumlar (0)