Türkiye'nin taraftar haritası çıkarıldı

Ülkemizde 'spor' denilince akla ilk olarak futbol, 'spor kulübü' denildiğinde ise sırasıyla Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleri geliyor. "Spor Toto Süper Lig'de en beğendiğiniz futbol kulübü hangisidir?" sorusunun yanıtı yüzde 27 ile Galatasaray, yüzde 25 ile Fenerbahçe, yüzde 21 ile Beşiktaş ve yüzde 12 ile Trabzonspor şeklinde sıralandı.

SPOR 25.04.2022, 21:00
Türkiye'nin taraftar haritası çıkarıldı

DORinsight araştırma firması aracılığıyla ülkemizdeki taraftarlığın haritasını oluşturulmak üzere bir araştırma gerçekleştirildi.  

Söz konusu araştırma çerçevesinde, taraftarlık seviyeleri, desteklenen spor kulüpleri, ilgilenilen spor dalları gibi başlıklar detaylı bir şekilde incelendi.

Futbol açık ara önde

Ülkemizde 600'ü kadın olmak üzere toplamda 1200 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma doğrultusunda, en fazla ilgilenilen spor dallarında yüzde 86 oranla futbol ilk sırada konumlanırken, yüzde 62'le basketbol ikinci sırda, yüzde 51'le voleybol ise üçüncü sırada konumlanıyor. Bahse konu üç branşı tenis, hentbol, snooker, buz hokeyi ile diğer spor branşları izliyor. 

'Spor kulübü' denildiğinde Fenerbahçe...

'Spor kulübü' denildiğinde akla ilk gelen kulüp yüzde 32 ile Fenerbahçe olurken, bu kulübün hemen ardından yüzde 29 oranla Galatasaray, yüzde 22 oranla Beşiktaş, yüzde 3'le de Trabzonspor geliyor.

Galatasaray zirvede

Söz konusu araştırmada, "Spor Toto Süper Lig'de en beğendiğiniz futbol kulübü hangisidir?" sorusunun yanıtı yüzde 27 ile Galatasaray, yüzde 25 ile Fenerbahçe, yüzde 21 ile Beşiktaş ve yüzde 12 ile Trabzonspor şeklinde sıralandı.

Yorumlar (0)