Türkiye'nin gençleri spora nasıl bakıyor?

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu tarafından Türkiye'nin Gençleri Spor Alışkanlıkları araştırması tamamlandı. Anket sonuçlarına göre gençlerinin çoğunluğunun amatör sporlara ilgili olduğu ve e-sporun çok fazla bilinmediği ortaya çıktı.

SPOR 01.09.2020, 22:35 02.09.2020, 00:24
Türkiye'nin gençleri spora nasıl bakıyor?

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu tarafından 15-30 yaş aralığındaki kişilere "Türkiye'nin Gençleri Spor Alışnkanlıkları" anketi yapıldı. Anket sonucunda dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

Anket genç nüfusun eğitim ve istihdamdaki konumuna göre kotalandırılarak 26 şehirde 2 bin 500 kişiye uygulandı.

Gençler amatör sporlara ilgili

Anket sonuçları dikkate alındığında düzenli olarak spor yapma alışkanlığı olan gençlerin yüzdelik oranının 22,9 olduğu görülürken, spor yapmayan gençlerin sayısının ise yüzde 25,1'e çıktığı ve gençlerin yarısından fazlasının amatör olarak spor yaptığı kaydedildi.

En çok yapılan amatör sporlar arasında fitness, yürüyüş, koşu ve futbol yer aldı.

Ankete katılan gençlerin yüzde 25'inin ideal olan kilosunun üzerinde olduğu görüldü.

Çoğunluk gitar dışında enstrüman çalamıyor

Müzik sorularına gelindiğinde ise gençlerin yüzde 81,4'lük kesiminin bir enstrüman kullanamadığı/çalamadığı ortaya çıktı. Yüzde 18,6'lık kısımın ise yoğun bir şekilde gitar çalabildiği görüldü.

Yapılan ankette gençlere futbolun ardından Türkiye'de en çok değer görmesini istedikleri branş soruldu. Gençler soruya 'basketbol' olarak yanıt verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sorular detaylı incelemeye alındı. Gençlerin, Türkiye'de sporun itibarının iyileştirilmesi gerektiğini ve sporda yeteneği olan kişilere verilen desteğin ise arttırılması gerektiğini düşündüğü sonucu çıktı.

E-spor bilinmiyor

Anket sonuçlarında online oyunlar üzerine kurulu spor dalı olan e-sporu ise katılımcıların yüzde 66,5'unun bilmediği ortaya çıktı. Öte yandan dijital sporların desteklenmesini ise yüzde 64,9 oranında olumlu buldular.

Yorumlar (0)