Türkiye'nin en değerli futbolcusu Abdülkadir Ömür!

Trabzonspor'un genç yıldızı Abdülkadir Ömür, 14 milyon Euro ile Türkiye’nin en değerli oyuncusu oldu. Yaşadığı sakatlıktan dolayı 4 aydır yeşil sahalardan uzak kalan oyuncu 1 milyon Euro’luk düşüş yaşamasına rağmen bu alanda liderliğin sahibi oldu.

SPOR 05.01.2020, 10:06 12.01.2020, 16:13
Türkiye'nin en değerli futbolcusu Abdülkadir Ömür!

Dünyaca ünlü futbol veri sitesi Transfermarkt, yeni yılda güncelleme yaptı. Son yapılan değişiklikler neticesinde Türkiye’nin en değerli oyuncusu 14 milyon Euro’luk piyasası ile bordo-mavili ekibin genç yıldızı Abdülkadir Ömür oldu. 29 Ağustos’taki AEK karşılaşmasında sakatlık yaşayan ve 4 aydır yeşil sahalardan uzak olan 20 yaşındaki futbolcu, 1 milyon Euro’luk düşüş yaşasa da zirveyi kimseye bırakmadı. Daha önce bu alanda zirvede yer alan Galatasaray'ın kiralık oyuncuları Seri’nin değeri 25’ten 12 milyona, Nzonzi’nin de 23’ten 13.5 milyon Euro’ya düştü.

Sörloth değerini yükseltti

Yapılan güncellemeden sonra Trabzonspor’da Abdülkadir’den sonra en değerli oyuncular 10 milyon Euro ile Daniel Sturridge ve Alexender Sörloth oldu. Sörloth attığı gollerle beraber piyasa değerini tam 4 milyon Euro yükseltti ve en çok değer kazanan oyuncu oldu. Sörloth'u değerini 6 milyon Euro’dan 8 milyon Euro´ya yükselten Uğurcan Çakır ve 400 bin Euro’dan 1.5 milyon Euro’ya yükselten Yusuf Sarı takip etti.

Yorumlar (0)