Türkiye Kupası'nda FB, GS, BJK ve TS'nin rakipleri belli oldu

Bugün yapılan kura çekimiyle birlikte Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu’nda eşleşmeler belli oldu. Fenerbahçe ile A. Afyonspor ile, Altay ile Beşiktaş, Galatasaray ile Denizlispor, Trabzonspor ve Boluspor eşleşti.

SPOR 03.12.2021, 14:46 05.12.2021, 09:13
Türkiye Kupası'nda FB, GS, BJK ve TS'nin rakipleri belli oldu

Bugün Türkiye Futbol Federasyonu Riva Hasan Doğan Kamp Eğitim Merkezi’nde Ziraat Türkiye Kupası 5 .Eleme Turu kura çekimi gerçekleştirildi.

Türkiye Kupası’nda eşleşmeler belli oldu

Riva’da yapılan kura çekimine TFF Başkan Vekili Ali Düşmez, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ve kulüp temsilcileri ile başkanları katıldı. Geçen sezonu ligde ilk 5’te bitiren BJK, GS, FB, TS ve Sivasspor ile ZTK 4. Eleme Turunda tur atlayan 27 takımla birlikte 32 takım boy gösterecek Tek maç eleme kuralına göre, seri başı kulüplerin sahasında yapılacak olan 5. Eleme Turu karşılaşmaları, 28, 29 ve 30 Aralık günü oynanacak.

Çekilen kuradan sonra Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu’nda ortaya çıkan eşleşmeler şöyle:

Fatih Karagümrük - Bodrumspor

Kasımpaşa - Kocaelispor

Sivasspor - MKE Ankaragücü

Kayserispor - 68 Aksaray Belediyespor

Konyaspor - Ümraniyespor

Aytemiz Alanyaspor - Mardin 1969 Spor

Trabzonspor - Boluspor

Göztepe - Samsunspor

Antalyaspor - GZT Giresunspor

Hatayspor - Menemenspor

Yeni Malatyaspor - Bandırmaspor

Fenerbahçe - Afjet Afyonspor

Adana Demirspor - Ankaraspor

Galatasaray - Denizlispor

Gaziantep Futbol Kulübü - Bursaspor

Beşiktaş - Altay

“İyi oynayan kazansın”

Kura çekiminden önce açıklama yapan TFF Başkan Vekili Ali Düşmez, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne vurgu yaparak konuşmasına başladı ve şunları söyledi:

“Güzel oyunun heyecanlı karşılaşmaları sürüyor. Ziraat Türkiye Kupası'nın en büyük özelliği çok sürpriz ve ilginç sonuçlara şahit olmamızdır. Bu turnuva boyunca hem keyifli maçlar seyrettik hem de birçok sürprize tanık olduk. Turnuvanın en büyük özelliğinin bu olduğuna inanıyorum. 132 takımla  5. turda başladığımız turnuvada artık 32 takım var. 100 maçı tamamladık, final dahil olmak üzere 33 karşılaşma oynanacak. TFF ailesi olarak Ziraat Türkiye Kupası’nın farklı bir özelliği de var. Bu turnuvadaki karşılaşmalarda bütün liglerin katılım göstermesi bir diğer bir platformu da sergiliyor. İkinci ve üçüncü liglerde gözden kaçan sporcuların boy göstermesi oldukça önemli. 3 ligde boy gösterip milli takımımızda oldukça başarılı çalışmalara imza atan oyuncularımız var. Ümit Milli ekibimizde de bu var. Bu turnuvayı, milli takım antrenörlerimizin de dikkatle seyrettiklerini ifade etmek istiyorum. Oyuncu havuzumuza en üst liglerden futbolcular geliyor fakat futbol öyle muhteşem bir oyun ki alt liglerden başarılı ve kaliteli sporcuların olmasının, futbolun en büyük başarısı olduğuna inanıyoruz. Her zaman dediğim gibi kupanın bir özelliği var; kupa şampiyonu direkt olarak Avrupa Ligi'ne gidebiliyor. Bu turnuvada, 15 farklı şampiyon var. 15 şampiyonun 12’si şu an bu turnuvada. Türk sporu olarak, iyi oynayan kazansın diyoruz fakat bu turnuvada yeni takımların da başarılı olmasının büyük bir kazanım olduğunu belirtmek isterim”

Yorumlar (0)