Türkiye, gruptan nasıl çıkar? İşte ayrıntılar...

Norveç ile dün 1-1 berabere kalan A Milli Takımımız, grupta ikinci olma şansını elinin tersiyle iterken, Milli Takımın gruptan çıkma ihtimali de Norveç ve Hollanda’nın puan kaybetmesine bağlı. İşte ayrıntılar... 

SPOR 09.10.2021, 11:01 09.10.2021, 11:04
Türkiye, gruptan nasıl çıkar? İşte ayrıntılar...

2022 Dünya Kupası'na katılım için oldukça önem arz eden karşılaşmada Norveç'le berabere kalan A Milli Takım, grupta son 3 maça kala 12 puanla üçüncü sırada yer aldı. Grupta 16 puanla lider konumda yer alan Hollanda'nın 4 puan gerisinde olan Milliler, ikincilik için yarıştığı Norveç'in 2 puan gerisinde kaldı.

Lider başlamıştık

Gruba Norveç ve Hollanda galibiyetleriyle başlayan Milli Takım, son 7 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. EURO 2020'de çıktığı 3 maçı da kazanamayan Milliler, gruptaki son 4 maçta ise yalnızca Cebelitarık'ı mağlup etti. Bu sonuçla 2022 Dünya Kupası bileti de zora girmiş oldu.

Grupta lider olan Hollanda, dün Letonya deplasmanında zorlanmasına rağmen sahadan 1 puanla ayrıldı ve zirvedeki yerini korudu.

Son maçlardaki çıkışıyla beraber dikkat çeken Karadağ, deplasmanda Cebelitarık'ı 3-0 mağlup ederek puanını 11'e yükseltti.

Milli Takım gruptan nasıl çıkar?

A Milli Takım, kalan 3 maçı da kazanması durumunda lider olabilmek amacıyla Hollanda'nın en az 4, Norveç'in de en az 2 puan kaybetmesini bekleyecek.

Play-off turu için grubu ikinci sırada bitirmek zorunda olan Kuntz'un öğrencileri için Norveç'in bir maçta mağlup olması yeterli olacak. Solbakken'in takımının 2 puan kaybetmesi durumunda averajlara bakılacak.

A Milli Takımımız ve rakiplerimizin kalan maçları şu şekilde:


 


Yorumlar (0)