Türkiye-Faroe Adaları maçı ne zaman, hangi kanalda?

Türkiye-Lüksemburg maçının ardından birçok kişi gerçekleşecek yeni karşılaşmaya gözünü çevirmiş durumda. Türkiye-Faroe Adaları arasında düzenlenecek maç için futbol tutkunları araştırmalara başladı. Peki, Türkiye-Faroe Adaları maçı ne zaman? Türkiye-Faroe Adaları maçı saat kaçta? İşte ayrıntılar…

SPOR 23.09.2022, 12:18 24.09.2022, 09:47
Türkiye-Faroe Adaları maçı ne zaman, hangi kanalda?

UEFA Uluslar C Ligi 1'inci Grup 5'inci karşılaşmasında A Milli Futbol Takımı, Lüksemburg ile oynadığı maçta 3-3 berabere kalmış ve grubu lider bitirmeyi garantilemişti. İlk defa puan kaybı gören milli takım, bu sonucun ardından B Ligi'ne çıktı. Türkiye, grupta çıkacağı son maçında ise Faroe Adaları ile karşı karşıya gelecek. Türkiye-Faroe Adaları karşılaşması canlı bir şekilde ekranlarda olacak. Peki, Türkiye-Faroe Adaları maçı ne zaman? Türkiye-Faroe Adaları maçı saat kaçta? Türkiye-Faroe Adaları maçı hangi kanalda? İşte, detaylar…

Türkiye-Faroe Adaları maçı ne zaman?

Türkiye-Faroe Adaları karşılaşmasının günü ve Türkiye puan durumu maçın sonrasında netlik kazandı. 2022-2023 UEFA Uluslar Ligi'nde grupta karşı karşıya geldiği 5. maçta ilk defa puan kaybı gören Ay Yıldızlı takım, puanını 13'e getirerek, grup liderliğini elde etti. Lüksemburg ise karşılaşmanın sonrasında 8 puan alarak ikinci sırada yerini aldı. Milli takım, gruptaki son maçını 25 Eylül Pazar tarihinde deplasmanda Faroe Adaları ile oynayacak.

Türkiye Uluslar Ligi puan durumu

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda gerçekleşen karşılaşmada üç defa rakibinin karşısında geride kalan Türkiye, sahadan beraberlik alarak ayrıldı.

A Milli Takım, ilk kez puan kaybına uğrarken, 13 puan alarak B Ligi’ne ve liderliğe ulaşmayı garanti altına aldı. Grupta sergilediği ilk 4 maçında gol yemeden galibiyet alan ve toplamda 14 gol skoruna ulaşan Türkiye'nin gol yememe akışı Lüksemburg ile oynadığı maç sırasında yediği 3 gol ile sona erdi.

1- Türkiye 13

2- Lüksemburg 8

3- Faroe Adaları 5

4- Litvanya 1

Türkiye-Faroe Adaları maçı hangi kanalda yayınlanacak?

25 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek olan Türkiye-Faroe Adaları maçı, saat 21:45'te başlayacak. Mücadele TRT 1 ekranlarından canlı bir şekilde yayınlanacak.

Türkiye-Lüksemburg maçının özeti

Milli takım Lüksemburg karşısında ilk gölüne 16'ncı dakika içerisinde penaltıdan Cengiz Ünder ile sahip oldu. Kendi kalesine 39'uncu dakikada gol atan Chanot ve 87'nci dakikada İsmail Yüksek ile gol sayısı üçe ulaştı.

Lüksemburg ise Martins’in 8'inci dakikada attığı ilk gol sonrasında, Sinani 37'nci dakika ve 69'uncu dakikada Gerson Rodrigues'ten gelen gollerle üç skoruna erişti.

8'inci dakika içerisinde atılan gol sonrasında Lüksemburg öne geçti. Uzun top oynayan kaleci Moris'in bu hareketi sonrasında Martins kendisini, Uğurcan ile Eren’in anlaşmazlığı ardından ceza sahası içinde meşin yuvarlağı önünde buldu. Martins’in altıpas içinden gerçekleştirdiği vuruş sonrasında top ağlara ulaştı: 0-1.

15'inci dakikaya gelindiğinde ise Türkiye bir penaltı elde etti. Sol kanatta ceza sahası dışından topla beraber hareketlenmiş olan Kerem'in ceza sahası içinde Chanot tarafından düşürülmesi ardından hakem penaltı kararı verdi.

Yorumlar (0)