Türkiye'den, Gürcistan'ı eleyen Karadağ'a baklavalı tebrik!

A Milli Basketbol Takımımız, EuroBasket son 16 turunda Fransa ile eşleşti. Dün yapılan maçta Gürcistan'ı 81-63'lük skorla yenerek üst tura çıkan Karadağ'ı tebrik eden Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), soyunma odasına baklava gönderdi.

SPOR 08.09.2022, 11:17 10.09.2022, 08:49 Hakan Öksüz
Türkiye'den, Gürcistan'ı eleyen Karadağ'a baklavalı tebrik!

A Milli Basketbol Takımımız, 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın A Grubu'daki son maçına İspanya karşısında çıktı. Önceki gün oynanan maçta 78-63 mağlup eden ve son 16'ya kalmayı garantileyen Milliler, grubun son karşılaşmasına İspanya'ya 72-69 yenildi. Gruptaki diğer karşılaşmalarda Belçika Bulgaristan'ı 89-80 yenmeyi başardı. Karadağ ise Gürcistan'ı 81-63'lük skorla mağlup etti.

Son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

Son maçların ardından A Grubu'nu ilk 4 sırada tamamlayan İspanya, Türkiye, Karadağ ve Belçika son 16 turuna yükseldi. Tiflis'te yapılan grup maçlarının ardından ev sahibi Gürcistan elenmiş oldu. Çapraz eşleşme sonucu son 16 turundaki rakipler de belli oldu. Türkiye'nin Fransa ile eşleştiği son 16 turunda; İspanya-Litvanya, Karadağ-Almanya ve Belçika-Slovenya maçları oynanacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Gürcistan'ı 81-63'lük skorla yenerek üst tura çıkan Karadağ'ı baklava ile kutladı. Maçın ardından Karadağ'ın soyunma odasına bir tepsi baklava gönderildi. Karadağ Basketbol Federasyonu'nun, Türkiye'den gelen bu jesti sosyal medyadan paylaştı. 

Gürcistanlı oyuncular, Furkan Korkmaz'a saldırmıştı

12 Dev Adam'ın, Gürcistan'a 88-83 yenildiği maçın ardından çıkan olaylar gündeme oturmuştu. Gürcistan Milli Takımı'nın oyuncuları olan Bitadze ve Shengelia, karşılaşmanın ardından soyunma odasına giderek milli oyuncu Furkan Korkmaz'a saldırmıştı. Olaylara sert tepki gösteren A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, "Gürcü polisi, takımımızı adeta tartakladı. Hüseyin Beşok ve Ömer Onan'a da saldırdılar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)