Türkiye A Milli Takımı, Dünya Grubu 1’e yükseldi

A Milli Erkek Tenis Takımı, tarihinde ilk kez Dünya Grubu 1’e yükseldi. Davis Kupası play-off müsabakalarında Özbekistan’a karşı 3-2 galip gelen takım, ismini dünya tarihine altın harflerle yazdırdı.

SPOR 06.03.2022, 08:50 06.03.2022, 17:45
Türkiye A Milli Takımı, Dünya Grubu 1’e yükseldi

A Milli Erkek Tenis Takımı hem Türkiye hem de dünya tarihinde bir ilke imza attı. Davis Kupası play-off karşılaşmalarında Özbekistan ile kıyasıya mücadeleye giren takım, 3-2 galip geldi. Galibiyeti sonrasında ilk kez Dünya Grubu 1’e yükselmeyi başarabilen Türk tenis takımı bu şekilde ismini dünya tenis tarihine yazdırdı.  
Özbekistan Taşkent’te dün gerçekleştirilen müsabakalarda ilk olarak Cem İlkel ve Sanjar Fayziev karşı karşıya geldi. Tam 2 saat 38 dakika süreç maçta Türk sporcu 2 set vererek mağlup oldu. Ancak ilk günün ikinci eşleşmesi olan Sergey Fomin ile Altuğ Çelikbilek karşılaşmasında Çelikbilek, 1 saat 16 dakika süren maçı 6-3 ve 6-4’lük setlerle kazandı.

Bugün oynanan ikinci tur müsabakalarında Ergi Kırkın ve Yankı Erel, Sergey Fomin ile Sanjar Fayziev çiftine 2 set verdi. Bugün oynanan tekli karşılaşmaların ilkinde ise Altuğ Çelikbilek, Sanjar Fayziev karşısında galip gelmeyi başardı. Günün ikinci eşleşmesinde de Cem İlkel, Segrey Fomin karşısındaki maçı 7-6’lık setlerle kazandı.



Türkiye, Türk kardeşini mağlup etti

Tüm bu skorlarla birlikte Türk takımı, Özbekistan’a 3-2’lik mağlubiyet yaşatmış oldu ve tarihinde ilk kez Dünya Grubu 1’e yükseldi.

“Hedef Dünya Grubu”

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Hep geriden geldik ve kazanmayı bildik. Dünya Grubu 2’den Dünya Grubu 1’e yükseldik. Şimdi hedefimizde Dünya Grubu var. Türkiye bir tenis ülkesi olabilir. Hedeflerimizi yüksek tutarak bunu başarabiliriz. İnşallah bakanlık ve federasyon olarak daha fazla sporcu yetiştireceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0)