Türk takımlarının Avrupa'daki muhtemel rakipleri belli oldu!

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play off turunda Kopenhag ile eşleşmesinin ardından diğer Türk takımlarının Avrupa'daki rakipleri de belli oldu. Konferans Ligi üçüncü turundaki rakiplerini elemeleri durumunda Başakşehir ile Konyaspor'un hangi takımlarla eşleşeceği netleşmiş oldu. Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Fenerbahçe, Slovacko'ya elenmesi halinde Konferans Ligi play off turunda AIK (İsveç)-Shkendija (Kuzey Makedonya) eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

SPOR 02.08.2022, 16:12 03.08.2022, 10:34 Hakan Öksüz
Türk takımlarının Avrupa'daki muhtemel rakipleri belli oldu!

Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki rakipleri, bugün çekilen kuralar sonucunda belli oldu. Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi olan Trabzonspor, play off turunda Danimarka'nın Kopenhag takımıyla eşleşti. Turun ilk maçı, 16-17 Ağustos tarihlerinde Danimarka'da, rövanş maçı ise 23-24 Ağustos'ta Trabzon'da oynanacak.

İşte Başakşehir'in sıradaki muhtemel rakipleri!

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyerek üçüncü tura yükselen Konyaspor ile Medipol Başakşehir'in rakipleri de belli oldu. Kura çekimi, İsviçre'nin başkenti Nyon'da yapıldı. Üçüncü eleme turunda İzlanda ekibi Breidablik'i elemesi durumunda Medipol Başakşehir'in play off turundaki rakibi, Lilleström-Royal Antwerp eşleşmesinde tur atlayan takım olacak.

Maçlar ne zaman oynanacak?

BATE Borisov'u 3-0 ve 2-0 gibi net skorlarla yenerek eleyen Konyaspor, UEFA Konferans Ligi üçüncü turunda Lihtenştayn ekibi Vaduz ile eşleşti. Bu turu geçmesi durumunda Konyaspor'un play off turundaki rakibi, Azerbaycan'ın Neftçi takımı ile Avusturya ekibi Rapid Wien arasındaki eşleşmenin galibi olacak. 

Başakşehir ve Konyaspor, turun ilk maçlarını kendi evinde yapacak. Turun ilk karşılaşmaları 18 Ağustos'ta, rövanş maçları ise 25 Ağustos'ta oynanacak.

Fenerbahçe, elenmesi halinde hangi takımla eşleşecek?

Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda Dinamo Kiev'e elenen Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turundan devam edecek. Bu turda Çekya ekibi Slovacko ile eşleşen Fenerbahçe, elenmesi halinde Konferans Ligi play off turunda AIK (İsveç)-Shkendija (Kuzey Makedonya) eşleşmesinden galip çıkacak takım ile kozlarını paylaşacak. Bu turu geçen takımlar, grup aşamasına adını yazdıracak.

Yorumlar (0)