Türk sporunun gurur günü: Eltemur kardeşler tarih yazdı!

Avrupa Karate Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Eda Eltemur ve ağabeyi Erman Eltemur, kendi kategorilerinde Avrupa şampiyonu olarak tarihi bir başarıya imza attılar.

SPOR 28.05.2022, 17:35
Türk sporunun gurur günü: Eltemur kardeşler tarih yazdı!

Gaziantep’te gerçekleştirilen Avrupa Karate Şampiyonası’nda, kadın kumite 68 kilo kategorisinde mücadele eden milli sporcu Eda Eltemur, finalde Slovakyalı rakibi Miroslava Kopunova ile karşı karşıya geldi. Nefes kesen müsabakada rakibini 2-0 mağlup eden Eda Eltemur, altın madalyanın sahibi oldu.

Erman Eltemur, finalde İngiliz rakibini mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu

Erkekler kumite 75 kiloda mücadele eden Eda Eltemur’un ağabeyi Erman Eltemur ise finalde İngiliz Brandon Brian Wilkins ile karşılaştı. Rakibini 3-1’lik skorla mağlup eden başarılı sporcu, kardeşinin ardından kendisi de Avrupa şampiyonu oldu. 

“Geçen sene de Avrupa şampiyonluğuna çok yaklaşmıştım ama bu seneye nasipmiş”

Türkiye’ye altın madalya kazandırdığı için çok gururlu olduğunu dile getiren Eda Eltemur, “Geçen sene de Avrupa şampiyonluğuna çok yaklaşmıştım ama bu seneye nasipmiş. İnşallah bu başarıların devamını da getireceğiz. Geçen sene de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda da ülkemiz adına ilk altın madalyayı ben elde etmiştim. Bu sene de Türkiye’mize güzel bir sevinç yaşatmış olduk. Çok gururluyuz” ifadelerini kullandı. 

“Ağabey-kardeş ülkemizi gururlandırmaya devam edeceğiz”

Erman Eltemur ise yaptığı açıklamada zorlu bir final müsabakasından zaferle ayrıldığını belirterek, “Duygularımızı anlatacak kelime bulamıyorum. Çok gururluyuz, çok mutluyuz. Uzun senelerdir bireysel anlamda beklediğim ve hazırlandığım bir şampiyonluktu. Sonunda hem kardeşim hem de ben adımızı Avrupa şampiyonu olarak yazdırdık. Başta ailemiz olmak üzere tüm Türkiye’ye armağan ediyoruz. Sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. İnşallah ağabey-kardeş ülkemizi gururlandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)