Türk futbol tarihinde skandal “menajerlik” dolandırıcılığı

İzmir’de ikamet eden iki amatör futbolcunun profesyonel futbolcu olacaklarını söyleyerek Kayseri’ye getiren sözde menajerin gençlerin ailelerinden 100’er bin TL aldığı ortaya çıktı. 

SPOR 03.02.2022, 14:21 04.02.2022, 08:56
Türk futbol tarihinde skandal “menajerlik” dolandırıcılığı

İzmir’de amatör olarak futbol oynayan Samet Odabaş ve Kemal Mart isimli iki gençle iletişime geçen ve kendisini menajer olarak tanıtan Oktay Aşlık, 24 Eylül 2021 tarihinde Odabaş ve Mart’ı da alarak Kayseri’ye geldi. Gençlerin profesyonel takıma gireceğini iddia eden Oktay Aşlık, iddialarına ulaşamadı.  



Futbolcuların ailelerinden para almış 

Profesyonel takıma giremeyen Kemal Mart’ın babası Tayfur Mart, Kayseri’de yerel bir kanalda yayınlanan programa bağlanarak yaşadıklarını anlattı: “Birkaç kulüple irtibata geçtik. Oğlum antrenmanlara çıktı ancak bazı sebepler yüzünden birkaç gün içinde takımdan gönderildi. Sonra Oktay Aşlık bizimle iletişime geçti ve çocuklarımızı Kayseri’ye götürdü. Burada çocuklarımızın Kayserispor’a girerek profesyonel olarak futbolcu olacağını dile getirdi. Çocuklarımız Kayserispor’a gitti ve haftalarca orada kaldı. Beğenildiklerini düşündük ve umutlandık. Menajer olarak tanıdığımız Aşlık, profesyonel imza atılacağını söyleyerek bizden 100’er bin TL istedi. Biz de çocuklarımızın önüne geçmemek için kabul ettik.” 



“Parayı zar zor bulduk gönderdik” 

Aynı programa konuşan Samet Odabaş’ın babası Recep Odabaş da şunları aktardı: “Tayfur Mart’ın dedikleri doğrudur. Parayı zar zor bulduk gönderdik. Hatta ben ziynet eşyası ve döviz ile birlikte yaklaşık 110 bin TL gönderdim. Çocuklarımızın Teknik Direktör Hikmet Karaman ile çekilen fotoğrafları bizde umut yarattı. Ancak sonradan mağdur edildiğimizi anladık. Kabahatin Kayserispor teknik ekibinde ya da kulüpte olmadığına kanaat getirdik.” 

Yorumlar (0)