Türk finali sonrası dünya şampiyonluğu

BAE'nin El Ayn şehrindeki şampiyonanın son günü Türk sporcuların finaline sahne oldu. Türkiye, Para Atıcılık Dünya Şampiyonası'nın son gününde birer gümüş ve altın madalya elde etti ve Cevat Karagöl-Ayşegül Pehlivanlar ikilisi dünya şampiyonu oldu. Türkiye, 10 milli sporcuyla yarıştığı şampiyonada iki altın, bir gümüş ve iki bronz olmak üzere toplamda beş madalya kazandı.

SPOR 17.11.2022, 20:53 18.11.2022, 17:15
Türk finali sonrası dünya şampiyonluğu

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, 22 ayrı kategoride 45 ülkeden toplam 600'ü aşkın sporcunun yarıştığı organizasyon tamamlandı.

El Ayn şehrindeki şampiyonanın son günü Türk sporcuların finaline sahne oldu.

Cevat Karagöl-Ayşegül Pehlivanlar ikilisi dünya şampiyonu olurken, Taha Yasin Küsmüş-Aysel Özgan çifti, gümüş madalyaya uzandı.

Milliler beş madalyayla kapattı

Türkiye, 10 milli sporcuyla yarıştığı şampiyonada iki altın, bir gümüş ve iki bronz olmak üzere toplamda beş madalya kazandı.

Şampiyonada daha evvel bireyselde Aysel Özgan altın, Cevat Karagöl ise bronz madalyaya uzanmıştı. Takım maçlarında ise Murat Oğuz, Cevat Karagöl ve Taha Yasin Küsmüş'ten oluşan takım, bronz madalya kazanmıştı.

Şampiyonada ayrıca milli sporculardan Ayşegül Pehlivanlar ve Cevat Karagöl, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na kota almıştı.

BAE'de altın madalyaya uzanan Aysel Özgan ise daha evvel Dünya Kupası'nda paralimpik oyunları için kota elde etmişti.

Para Atıcılık Milli Takımı, daha evvel Avustralya'da gerçekleştirilen organizasyonda iki bronz madalya kazanmıştı.

Yorumlar (0)